fredag, mars 30, 2007

Forgive me pretty baby, but I always take the long way home.

22:21

Jag gjorde en egen version av broccoligratäng med lövbiff, lök, tomat och broccoli i, och så nåt som i alla fall skulle föreställa gratängsås med cremé fraiche och keso i. Faktiskt vrålgott, jag har dessutom halva kvar att äta upp imorgon också. :)

Gosh. Trött. Jag är glad att jag har vänner at diskutera saker som bekymmrar mig. Även om det inte är så stora saker. (Tack Jesper. :)) Fått prata en stund med Julia också. Jaa. :)Morgonpromenad imorgon och sen in till stan och träffa flickorna och skriva på hemtenta. Jag ska på lagfest på kvällen och ursäkta mig - men jag vet inte vad jag ska ha på mig. Hur uppklädd får/bör man vara liksom? Det lutar ändå åt min klänning från Indiska, leggings/jeans och mina ankelhöga stövlar. Hell yeah nice baby. ;)

Nattis.

Can feel it.

17:36

Hemma igen. Morfar har ju varit här, och han har lagat mammas cykel, så jag cyklade till Bunketorp. Vädret helt ljuvligt, men benen massa stumma, trötta och stela. Jag joggade så långt jag orkade (vilket inte var särskilt långt. ^^) och sen gick jag resten. Solljus, barrdoft och ja. Lugn. Nu har jag varit hemma ett tag, ätit mat, duschat och skrivit en del på hemtentan. Jag har ont i huvudet igen och tar en paus. Jag känner hur trött jag blivit i hela kroppen av den här veckan, av att ha grupparbetet hängande över mig tillsammans med hemtentan. Sjuukt jobbigt. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidig och sova. Det är vad jag alltid behöver efter en sån här vecka, ordentligt med sömn.

Mamma frågade mig om jag kunde tänka mig att äta pizza ikväll. Det har jag noll lust med, så jag ska göra något eget istället. Ska kika runt lite efter nåt skoj recept att pröva på. :)
14:17

Medelhavskosten är redovisad och färdig. Det gick bra. Typ. Inget strålade så det slog gnistor om det, men det gick bra. Fast jag tycker inte om hur jag börjar känna mig inför redovisningar nu för tiden. Har aldrig haft problem med det innan, men nu har det börjat krypa av, inte nervrositet, utan obehag. Otrevligt, på min ära.

Skrivit lite på utkastet till hemtentan och skaffat mig huvudvärk på köpet. Nu ska jag ta en paus och ta mig till Bunketorp och långsamt jogga en runda. Stillsamt och vilsamt och bara lugnt och skönt i solskenet. Härligt. :)

I'be got it! The blooood, man!

07:55

Godmorgon. Jag vaknade och trodde att det regnade ute, men det gjorde det. Jag vet inte om det är tackochlov. Jag tror det. Sol är bra, jag tycker om sol. Hade gärna sovit en timme till imorse märkte jag när jag vaknade, men icke. Upp och frukost.

Fördel med att bo ensam hemma - ingen gnäller på ditt matintag. Mamma tittade surt på mig igår när jag vägde min macka och undrade varför jag var så petnoga med maten nudå? jag verkligen känner hur illa hon tycker om det, det strålar ut från henne. Jag tror hon tror jag kommer bli ett anorektiskt skelett såfort jag gör något som indikerar att jag vill ta reda på hur mycket jag äter. Yeah right. Jag är för dålig på att vara hungrig för det. ^^

torsdag, mars 29, 2007

To little starlight nowadays.

22:58

Jag har spelat säsongens sista handbollsmatch. Jag har förbaskat ont i fötterna. Jag träffade Jesper i Lisebergshallen - det var kul, jag har inte sett honom på ett tag. Han var jääätteskäggig. ^^

Imorgon är det redovisning och jag vill inte. Ingen lust. Vill sova. Måste duscha. Orkar inte det heller. Gör det imorgon, jag behöver ändå byta sängkläder och vädra. Jag är ecklig, jag vet. Det är tillfälligt.

Jag letar musik av DMX som jag lyssnade på i Örebro, men jag hittar inte rätt låt. Sanna höll inte funken idag, en annan tjej. Krångligt med ny koreografi. Jag vill helst ha Sanna. Hon satt bredvid och tittade på i alla fall.

Tre vilodagar kommande där jag ska ta det lugnt och gå promenader. Kanskekanske funk imorgon kväll. Jag får se. På måndag är det rivstart med träning inför GBGvarvet. Ska bli roligt. Linda kommer hem, yay. :)

Typing.

15:40

Jag pysslade färdigt med Medelhavsgrejen, la in alla saker i Powerponit och när jag var klar kände jag att neje, jag orkar inte! Så efter lite logiskt resonemang från min sida gick jag in till mor&fars säng, kurade ihop mig under en filt, upptäckte att grannens barn fått för sig att skrika högt är tydligen roligt, och la en kudde över huvudet. Och somnade. Sov tjugo minuter och vaknade. Gick ner i köket och gjorde lite gröt med äpple i och tog ett av mormors nybakade bröd. Nu känns jag bättre. Längtar till funken ikväll, ska bli skönt att släppa loss lite.

I aim at the one who have the dare to stand still.

07:55

Jag tog massa för lång tid på mig att somna igår. Konstigt nog inte så tokigt trött ändå. Idag är det grupparbete och fixa presentation och skriva insändare. Beroende på hur vi kommer igång kan det nog ta allt mellan massa tid till sådär lagom. Jag har kaffe med mig, bara lite, orkade inte göra iordning nåt så jag tog mormor&morfars överblivna.

Funk ikväll. Och säsongens sista handbollsmatch, klockan nio ikväll i Lisebergshallen. Vi får väl se. :)

onsdag, mars 28, 2007

I'm gonna laugh when you down and out, boy.

22:24

Nu har jag jämfört måltider på alla möjliga sätt - enligt energiprocentanpassning och kalorianpassning samt deras inbördes fettsammansättningar, osv osv osv. Jag är helt körd i huvudet nu och mycket trött på siffror.

Dagen i helhelt är väl inte så mycket att säga om. Jag har pluggat, med kort avbrott för lunch och göra mat till senare. Vid tretiden stack jag iväg till tåget för att träna emd bror. Jag var rätt pigg i huvudet, men tyvärr inte i benen. Bänkpressen gick bättre. Inte helt bra än, men bättre. Alltid något. Eftersom massa folk (läs: tre stycken snorungar som tog onödigt lång tid på sig för att de bara stod omkring ställningen och PRATADE! Jävla kafferep! På gymmet!) blockade benböjställningen fick jag göra den sist, hade noll kraft alls kvar och åkte ner i golvet en gång. Phew. Latsdragen känns bättre än sist, det är bra. Magen är jag död i, men det brukar jag vara, så det är som det ska. ^^

Efter träning och snabb dusch åkte jag iväg till en underhållande RIK vs. Ystadmatch och träffade farfar lite. Bra handboll. Myys. :) Gick dock innan hela matchen var slut, hade kommit hem för sent annars.

Ja. Och nu har jag pluggat sen halv nio. Och ska sova. Jag måste få tag på bror, han har ett USB-minne som jag måste ha tills imorgon.


(Gabs, allt du behöver göra är att ringa mig. Det vet du. <3)
14:40

Jag har precis tagit mig i kragen och ringt en av mina föreläsare för att han inte svarade fort nog via mail. Uhää. Läskigt. Jag avskyr fortfarande att ringa människor jag inte känner ordentligt. Jag har puls uppe i 380 ungefär. Strax iväg till Fysiken och träna. Tack Gud, ett avbrott. Underbart!

I lit up my life with those matches I got, from those who stood by me when I was in pain, boy.

10:14

Igår var jag låg och sur och trött och det slutade med att jag resolut loggade ut från MSN för att människor var jobbiga och tjatade på mig. Sen gick jag ner i rummet och svor så det osade ett tag inför föräldrar. Det slutade med att jag satt lite ynkligt lutad mot pappa och han (på min inrådan) försäkrade mig om att allting kommer ordna sig och bli jättebra och att bänkpressen på gymmet idag kommer gå som en dans. Sen fick jag reda på att jag kan stänga av min mobil på nätterna och alarmet kommer fortfarande att ringa när jag programmerat det att ringa. Wow liksom. Varför har ingen berättat det för mig förut? :)

Så. Imorse, idag.
Morgonpromenad. Check.
Frukost. Check.
Varm dusch. Ohgudjacheck.
Dagens första kopp kaffe. Check.
Kommit igång med skolarbete. Check.

Idag känns saker bättre och mormor bakar bröd i köket. Hell yeah. :)

tisdag, mars 27, 2007

Klagolåt.

22:15

Tillfälligt låg. Astrött. Tråkig träning. Folk vill träffa mig och jag bara hinner inte för det är så sjuuukt mycket att göra i skolan. Jag känner mig elak och får dåligt samvete när jag fortsätter säga nej trots massa tjat. Tjata inte på mig! Jättemassa att göra imorgon. Hemtentan hänger över mig som ett ovädersmoln och känns väldigt omöjlig helt plötsligt.

Jag behöver planera och bena upp saker och ting. Just nu är det det en stor klump som ligger och dallrar och ser helt oövervinnerlig ut. Bleh.

Jaglängtar efter Linda. Linda är i Frankrike. Jag längtar efter Julia. Julia jobbar arslet av sig. Och även om de varit tillgängliga hade jag inte hunnit träffa dem.

Herregud vad jag gnäller. Nu går jag och sover istället.

Att jag skriver nu är bara en dåålig undanflykt för att slippa göra nåt vettigt.

16:38

Idag. Ja. Idag. Idag är strålade solsken återigen och promenad till Anneberg och tåg tillbaka innan frukost. Skönt när jag får tid för morgonpromenader igen, jag trivs med det. Kunde åka med mamma&morföräldrar in till skolan sen också, så jag slapp sätta mig på ett tåg. Avsläppt precis framför B-huset fick jag syn på Anna, Mikkis&Manu som satt och hade grupparbete, så jag gick fram, pressade näsan mot glasrutan, vindade med ögonen och gjorde en mycket ful grimas. Väldigt moget, ja. ^^

Sen knalla in till flickorna och störa dem lite och dricka kaffe. Vid halv tolv smet jag iväg för att träffa min grupp. Vi kopierade artiklar om Medehavskost och sen satte vi oss ute i solskenet och läste tråkiga, avancerade forskningsundersökningar på engelska. Underbart sätt att använda tiden till. :P Efter genomläsning och lite diskussion delade vi upp saker vi skulle undersöka och sedan skingrades vi lite allt eftersom. Jag åkte hem och åt lunch och sökte sommarjobb. Phew. Jag tycker inte om att ringa människor jag inte känner. Men jag gjorde det ändå. Så jag har mailat och ringt och ska skriva ansökningar någon gång när jag får tid över. Hahaha! Tid över! Åh, det var roligt. ^^

Nu har jag försökt komma igång med grupparbetesuppgift och hemtenta. Det går värdelöst. Nu ska jag ge mig själv en mental spark i rumpan och gå ner till köksbordet och anstänga mig lite. Heja heja.

måndag, mars 26, 2007

It's gonna rain, that's what they say - but we'll just cover our heads.

22:21

Gosh, vad lite skrivlust jag har nu för tiden. Eller så timar jag det dåligt och är för trött för att skriva när jag väl sätter mig. Möjligt.

Idag har varit tenta och faktiskt helt ostressad och lugn som en filbunke och tentan gick kalasbra. Efter det knallade jag hem till farmor i strålande solsken. Väl där fick alla inneboende en mycket svettig kram och senåt vi lunch. Jag vandrade iväg en stund över tolv med en kaffekopp farmor försett mig med och så till skolan och börja ny kurs. Fick en panikchock när jag insåg att det inte var ett gruppabete vi skulle klara av - det är två stycken och en enskild uppgift. Och ett grupparbete ska vara färdig på fredag. Och så ska jag börja på hemtenta också. Herrejävlar. Det blir inte mycket lugn och ro i veckan alltså. :P

Iväg och träna med bror vid fyra. Det gick bra, bortsett från att jag fortfarande fastnar i bänkpressen. Efter viss fundering har jag kommit fram till att det är bror det är fel på. Det har gått bra när andra hjälp mig. ^^ (Just kiddin' bro. ^^ Jag veet att det är tekniken jag måste bli bättre på.) Efter träning iväg till Partillebo och kika på först kvartmatchen som pappas flickor spelade mot Lugi. Det var länge sen jag såg en så dåligt spelad macth. Antiklimax. Suck.

Imorgon har jag lång morgon. Sköönt och morgonpromenad. Yay. :)
Nu ska jag nanna.

söndag, mars 25, 2007

So won't you try to come? Come away with me and we'll kiss.

22:21

Jag tänker inte skriva så mycket nu. Jag har varit i Örebro och träffat Jesper och slappat och kollat på film och gått promenad och hittat alldeles själv till Konsum och handlat morötter och slappat mera och lugn helg, skön helg, bra helg. Riktigt bra helg. :)

Tåg hem i tre timmar som blev två timmar för jag slocknade som någon hade släckt lyset såfort tåget började rulla och sov i 45 minuter. Skönt. Sen satt jag mest och läste bok, lyssnade på musik och pluggade. Tåget var inte ens försenat hem, utan två minuter för tidigt? Nästan läskigt. Tåget imorgonbitti lär ju bli inställt på grund av det. :P

Jag har gått en halvtimmes promenad under stjärnklar himmel innan jag lyckades matcha tåget som kom från Göteborg med Julia ombord och vi kramades och pratade och kramades mera. Nu har jag lyckats ta reda på vart och när min tenta är imorgon, så jag ska gå och nanna. Jag har inte ens hunnit stressa upp mig inför tentan i helgen, som jag alltid brukar göra. Du smittar av dig Jesper. ^^

fredag, mars 23, 2007

With or without love.

13:51

Nu är vitaminet riboflavin redovisat och klart, och jag har fått mig en hemtenta. Jag kikade lite på den när jag satt på tåget hem, och även om den känns maffig så känns den inte helt omöjlig. Lite i taget bara, så ska det nog gå. :)

Jag hade hypermycket energi under redovisningarna, och när allt vat slut så åkte jag på studs hem och fick på mig träningskläder&löparskor i en hast. Sen ut i solskenet på en välbehövlig löptur. Benen sega som gummiormar, men skönt ändå. Länge sen jag sprang bara för att springa. Andra bullar blir det om två veckor, för då börjar Bus och jag träna inför GBG-varvet. Det ska bli roligt.

Så. Nu har jag sprungit, ätit lunch, dschat och fått på mig kläder igen. Jag ska ta och plocka undan lite på mitt rum, på önskan av mamma. Jag tror att Bus kommer till mig snart också - vi ska dricka té och prata. Jag ska packa det sista, mat och grejer. Sen vid 15:23 åker jag in till stan och sen mot Örebro. :)

torsdag, mars 22, 2007

Not a whisper in Goodville.

21:30

Jag åkte till en handbollsträning som inte existrerade. Eller, för att vara exakt - jag fick pappa att skjutsa mig till en handbollsträning som inte existerande. Sen åkte han och jag ringde honom efter två minuter, så fick han komma tillbaka. Suck.

Funk idag. Lovely as ever. :D

Inte så mycket att skriva nu. Lillebror fyller år imorgon, hurra, hurra! Jag ska träffa Bus inne i stan innan jag åker iväg till Örebro. Jag ska till Örebro imorgon. Whoa, skoj. ^^

Nu ska jag duscha och krypa i säng. G'night.

If I leave you, don't think that I will come back.

08:53

Jag känner inte alls för att mig in till skolan idag. Helst av allt vill jag gå och lägga mig igen och slumra till och från i nån timme till. Sen hade jag velat laga mat. Haft alldeles för lite tid över den här veckan, och det har inte blitt mycket matlagning alls. Tråkigt. Svängt ihop luncher på både tisdag&onsdag morgon, men det känns inte riktigt på något sätt.

Dagens första kopp kaffe urdrucken ur den prickiga muggen jag fick av Lisa i julklapp för två jular sen. Den är fin, jag tycker om den. Jag vet inte vad jag ska ha på mig idag. Enklast av allt hade varit mjukisbyxor, men det känns nej också. Dagen är full av I-landsproblem.

Äh. Mest av allt hade jag velat träffa Bus/Julia och krypa upp någonstans och mysa&prata med en kopp té i närheten. Men icke. Dagen dedikeras åt vitaminet riboflavin samt fysiologi&sjukdomslära.

onsdag, mars 21, 2007

"Yes, I think you are the one.
Perhaps you could be?"

I sense a lack of fear.

20:32

Hmm. Jag har tappat lite av lusten att skriva. Eller så händer det inte så mycket som är värt att skriva om. Jag sov länge idag. Det var skönt. Sen gjorde jag gratinerade mackor till lunch, fick jättebråttom men hann till tåget ändå. Hade järnseminarie, åkte till farmor och väntade och åt mat, åkte till Fysiken och väntade på bror ett bra tag. Förresten, jag träffade Jonathan ju! Han kom gående när jag satt utanför Fysiken i solskenet och väntade. Oooj. Nästan hundra år sen känns det som. Fick en bamsekram och han sa förvånat: "Vad långt hår du har fått." och det var trevligt. Han såg glad ut. Jag blev glad. :)

Träningen gick.. förhållandevis bra, utom bänkpressdelen som gick helt värdelöst. Jag måste prata med pappa. Men resten gick helt okej. För att vara första gången. :) Jag är alltid helt död när det kommer till mage-och-rygg-träningen, så då ligger jag på mattan och ynkar en stund tills jag orkar lite igen. ^^

Imorgon ska jag plugga. Och köpa en present till lillebror som fyller år på fredag. Och packa. Och somna som en sten på kvällen efter funk&handbollsträning. Och ikväll ska jag titta på TV med mamma. Produktivt och bra. :)

tisdag, mars 20, 2007

To China with love.

18:57

Jag är helt slut, vet inte riktigt vad jag gjort, förutom att sova dåligt inatt. Det brukar räcka, oftast. Jag har varit hos den franska kvinnan på Pomelina och det var huuur bra som helst och jag kommer konsekvent att vägra gå någon annanstans efter det här. :) Nu är jag fattigare men nöjd. Fick skjuts med pappa in till Allum och köpte min fiiina klänning på Indiska som jag letat i hela Göteborg och Kungsbacka efter. Tjoho. :)

Jag har minimalt med lust att vara uppe och vaken just nu. Slumrade hela vägen från Partillebohallen till Nisseterminalen. Jag vill bara ta en dusch och gå och lägga mig. Fast klockan är typ en liten stund över sju, och det känns som jag inte borde gå och lägga mig nu. Men vad göra då? Läsa bok? Orkar inte. Plugga? Orkar verkligen inte. Umgås med mamma som lagar mat? Jag kommer somna på köksbordet.
Det löser sig. :)

You would never upset me, or do me any harm.

14:00

Det är sol ute. Massa sol. Och efter en hysteriskt uttråkande föreläsning på förmiddagen bestämde vi oss för att strunta i eftermiddagen (hittills har inget av det hon sagt varit det minsta avvikande från vår lärobok). Efter att jag lånat Mikkis anteckningar om sjukdomslära och kopierat, plockade vi så smått ihop oss, flickorna för att ta en promenad och jag för att ta mig till farmor&farfar för att säga hej.

Jag hat sagt hej, kramats lite, satt in linserna och knarkat vindruvor. Det är så lätt att äta en massa vindruvor. De är så små och goda och bara försvinner. ^^ Och typ-bestämt med Julia att göra allt jag kan för att ha råd med att åka på festival. Det blir till att snåla enormt. Men.. festival. Och sommar. Och massa bra band. Och Julia. Jag vet att det skulle vara värt varenda krona.

Strax ska jag till Pomelina och den franska kvinnan som pratar så härligt. Det ska bli intressant. :) Ikväll ska jag dansa ragga också. Sista gången innan sommaren. Lite trist. :(

måndag, mars 19, 2007

23:31

Jag har bokat tågbiljett, tågbiljett, tågbiljett! Jag har bokat tågbiljett... osv. (nynnar)
:)

No one here falls in love - I fall asleep on someone's arm.

22:19

Jag kom hem halv tio, varit ute och farit mest hela dagen. Kikat RIK - Ystad ikväll med farfar. Inte så mycket skönspel precis, men RIK vann till slut. Tjohoo. :)

Väl hemma insåg jag att jag hade missat halva "Cityakuten" och kom i tid just för att se hur (jag kommer inte bry mig riktigt om att dra heela handlingen - den är lite långdragen och jag har följt det programmet sen tidernas begynnelse, typ. :P) en patient, Curtis Ames, tvingar med sig en läkare, Kovac, in i sitt f.d. hus. Han har pga. felbehandling fått ena armen invalidiserad och förlorat sin familj&jobb för att han inte kunnat gå vidare med sitt liv. Ja, i alla fall. Väl inne i huset är det dialog och sen säger Ames åt Kovac att skruva fast den hand han använder mest i ett skruvstäd (killen går omkring och viftar med en pistol kanske jag ska påpeka), och eftersom han inte har så mycket till val om han inte vill bli skjuten så gör Kovac det, skruvar åt tills han grimaserar av smärta. Och sen hätsk dialog som slutar med att Ames sparkar på hävarmen så att skruvstädet dras åt ännu mer och knäcker en stor del av benen i handen på Kovac. Sen står han och skriker saker i stil med: "Nu vet du hur det känns, berätta för mig hur det känns!" osv osv. Och det berörde mig fruktansvärt illa. När det blev reklampaus strax efter satte jag mig med huvudet i mammas knä och störtgrät. Man gör inte så, man gör inte det. Har man varit med om något som gör så ont, så ser man till att andra slipper känna det.

Annars är jag.. inte förvirrad, men det känns lite trångt i huvudet nu. Lite mycket tankar som snurrar bakom pannbenet, lite för mycket personer att tänka på. Ja. Eller jag vet inte. Det är nog det som är problemet just nu, eller problem och problem? Det är nog det som förbryllar mig just nu. Jag vet inte riktigt.


Tuffa tider för en drömmare.

Morning paper dirt.

07:49

Jag har alldeles för mycket träningsvärk i svanken idag. Olyckligtvis är det precis de muskler som man använder för att få en ordentlig hållning, så jag kommer gå omkring med konstant ont idag. Det gör å andra sida inget. Träningsvärk gör bara att jag känner mig duktig. ^^

Idag blir det ingen träning för mig. Jag har halsont och tänkte ta det lugnt ett par dagar. Tråkigt med nödvändigt. Skulle blir rätt bläh om jag blir sjuk tills helgen. Just det ja, jag måste boka tågbiljetter och höra med Bus när jag kan låna hennes busskort.

Idag är lite småseg än så länge. Jag glömde tandborste hos Mikkis i lördags och måste stjäla min familjemedlemmars. Förra veckan läste jag ut fyra böcker, och nu har jag inget att läsa längre. Funderar på att ta något ur bokhyllan på lite måfå, men jag har läst allting så många gånger om nu. Trist. Jag behöver boktips.

söndag, mars 18, 2007

Me vuelvo loco.

22:24

Det visade sig att lillebrorsmatch hanns med idag. Det är inte bra för mitt blodtryck att gå på handboll dock. Jag hetsar upp mig alldeles för mycket och skriker och svär och ja. Bredvid mig sitter mamma och hjyssar på mig, när det inte är hon som skriker fula ord istället. Då hjyssar jag tillbaka. ^^

Jag somnade i bilen hem och småslumrade tills vi svängde in på pakeringen. Hemma åt jag mat och bytte kläder, innan jag hoppade på tåget och tog mig in till Fysiken för att dansa ragga. Kom i god tid och hann med att stå och småprata med Sanna innan jag gick och satte mig i kön som redan hade bildats i trappan, en kvart innan passet börjar. Poppis eller vad? :) Väl inne i salen såg jag till att säkra en plats nära spegeln och sen satte Sanna på musiken och passet drog igång. Det sved massa i benen efter en halvtimme, men såna saker går ganska enkelt att förtränga under Sannas danspass. :) Musiken, det rytmiska pulserandet ända in under huden och den härligt fria känslan av att röra hela kroppen.. jag mår så sjukt bra efter de passen. Sista omgångarna vi körde kommenderade Sanna "Alla med långt hår - släpp ut håret!" och fast mitt hår var genomblött av svett släppte jag ut det ändå och dansade för allt jag var värd de sista minutrarna. Hallelujamoment. :)

Ingen brådska efteråt, duschade och klädde på mig, sist svepte jag in mig i Lindas stora härliga kofta som är underbart kaffeljusbrun och luktar trygghet. Tog massa tid att ta sig hem med buss&tåg på söndagskvällen, men det gjorde inte så mycket. Ska sova alldeles strax. Försökt att hitta lite musik från raggapasset, men misslyckats fatalt. Får fråga Sanna på tisdag.

Jag börjar hoppas, vill inte hoppas alls och tar ut allt i förskott. Bara för säkerhets skull. Sucks. Äh. Det ordnar sig väl.

My God I'm bound for the moonshine fever.

11:59

Jag har abnormt ont i axlarna efter träningspasset pappa i fredags, fortfarande. Det hinner knappast gå över tills imorgon, och då ska jag dessutom bättra på den lite. Självplågeri är skoj har jag hört. ^^

Igår var jag ytterst välplanerad. Gick upp vid tjugo över åtta, upp till affären och handla chokald och muffinsformar. Hemma igen gjorde jag dubbelsats chokladmuffiner och när plåtarna var i ugnen åt jag frukost. När muffinerna var klara, runt tiotiden, började jag plocka fram och packa iordning de saker jag skulle ha med mig sen när vi åkte till Emil. Dessutom väckte jag bror och bredde ett par mackor till honom. (vilken service killen har. :P) När klockan var kvart över elva var bror uppe, vaken, duschad, äten och påklädd och jag likså, plus färdigpackad. Vi tog oss med tåget in till göteborg, där bror med mig som kombinerad smakråd/pås-och-jackhållare inhandlade ett stycket jeans (damn, de är så snygga!), två stycket t-shirt och ett stycket långärmad tröja och nästan en jacka. Nöjda och glada vandrade vi mot stationen igen, men innan vi kom dit bjöd bror mig på vårens första mjukglass. Jag sken ikapp emd solen, med glass runt hela munnen. ^^

Hemma igen bytte jag kläder till de jag planerat att ha under kvällen och hela familjen packade in sig i bilen och åkte till Emil. Det går för lång tid mellan gångerna vi ses. Bjöds på mat och vi pratade och skrattade fram till klockan kvart i sju då jag blev skjutsad in till stan av mamma. Hittade hem till Anna där vi gjorde oss iordning och tog närmsta spårvagn till Mikkis. Julia kom ganska snart efetr och jag gick ner för att möta henne, fick syn på henne en bit upp på gatan och sen sprang vi som tokiga rakt in i varandras famnar och kramades och pep som om vi inte setts på flera år. (det känns ju så ibland.) Efter en massa tid tog vi oss ut, och väl ute delade vi på oss och Julia, Anna&jag gick till Gamleport och dansade. Vi var snyggast och ägde allt och alla. Like wow. Hur skoj som helst. :D

Jag vaknade ensam i Annas lägenhet imorse som jag fått låna, hon är en pärla. Tog en timme på mig att duscha lite, plocka ihop mina grejer och sen hem med kvart över tio tåget. Inte mycket planerat idag. Raggah ikväll. Kanske kika på lillebrorsmatch också. Får se. Lite småseg i kroppen, men man mår som man förtjänar. ^^

fredag, mars 16, 2007

I'm getting fine girl, dressing up for stormy weather.

21:25

Min dag har varit en snäll dag, fram tills dess att det började regna på den. Då blev jag lite sur. Men shit the same egentligen. Det är Sverige jag bor i, jag väntar mig knappast annat.

Idag lånade jag en tröja av Bus innan vi gick hemmifrån henne, hon till tåget och jag hem i strålade solsken. Väl hemma gjorde jag inte mycket vettigt. Pratade med mamma, bytte kläder till sånt man bör visa sig offentligt i och åt lunch. Bror&pappa hade imorse kommit ihåg att ta med sig min träningsväska till farmor (kan i och för sig ha berott på lappen med stoora bokstäver som jag lämnade på köksbordet innan jag gick igårkväll. Kan ha berott på den. ^^) så den slapp jag släpa runt på hela dagen i Göteborg. Faktum är att jag bara hade en handväska med mig, något som borde förvåna alla jag känner. Jag brukar ha minst en ryggsäck och en påse att släpa runt på. Ofta träningsväska dessutom. Men inte idag alltså. :)

Mötte upp Mikkis i Kompassen, och efter ett tag mötte Anna upp oss på café Fröken Olsson, efter att Mikkis ringt och påmint henne om att hon skulle vara där med oss. ^^ Efter lite kaffe, té och en massa prat gick vi oss till Lindex där Anna hittade strumpor hon ville ha, och sen strosade vi mest runt. Mikkis blev kär i ett par byxor alldeles innan jag gå iväg och såg alldeles stjörnögd ut. Som sagt - man blir lycklig av matrealistiska saker. ;)

Efter att ha smitit iväg från flickorna och tagit mig till farmor fick jag en macka och i väntan på att pappa&bror skulle slita sig från jobbet vilade jag lite i soffan. Och somnade naturligtvis. Sov som en liten gris i soffan innan pappa väckte mig och vi åkte iväg till träning. Bara han och jag, bror orkade inte. Hur kul som helst att träna med pappa. Jag får hybris när han berömmer mig, och det gjorde han i bilen sen, sa att jag var jätteduktig och att det hade gått jättebra, osv osv. Jag är glaad. :)

Ikväll. Tänker jag inte göra ett skvatt. Har ätit mat med familj och högljutt skrålat med i "Så ska det låta" och nu sitter jag här, med seriösa funderingar på att gå och lägga mig. Jag är trött, jag har inget planerat eller speciellt att göra, jag har skrivit upp på en lapp vad jag har att göra tills imorgon. Planerat och bra. Ja, banne mig. Godnatt. :)

Yrvakna solstrålar.

08:51

Jag är vaken. Jag har sovit helt underbart bra, ihoptrasslad med Bus under två mjuka täcken och tre kuddar och varmt. Mycket bätre än på länge. Sen gick hon upp och jag stannade kvar och sov och blev väckt någon timme senare av ett glatt kvittrande: "Nu har jag gjort frukost!" Sömnig, yrvaken och utsövd. Och glad. Masade mig upp alltså. Tala om lyx, att få frukost gjort åt sig.

Min morgon är lugn och full med sol och nu också brottappad katt som ska ut innan vi går. Bus till stan och jag hem för att klä på mig innan jag också ska in till stan och träffa Anna&Mikkis. Lite senare på dagen ska jag och bror och pappa till GibraltarFysiken för att träna och jag ska äntligenäntligen få hel explosivitetsprogrammet.

Det här blir nog en bra dag. :)

torsdag, mars 15, 2007

I wanna love you, but I'm growing old.

16:16

De som säger att man inte blir glad av matrealistiska saker ljuuuger. Jag har fått mina trasiga stövlar utbytta och omklackade och jag är jätteglad, för nu kan jag ha dem på lördag till min kjol och jag kommer vara jättefin. :) Jag fick åka från Göteborg till Kållered och sen från Kållered in till Göteborg igen och sen vänta en timme och sen äntligen hem igen, men det var det lätt värt. Jag skräpade runt och tittade efter kläder som skulle passa bror och efter örhängen till mig. Jag hittade det mesta. Skoj. :)

Manu är glad igen och sken som en liten sol idag i skolan. Det gör mig lätt om hjärtat att se henne så sprudlande igen, härligt. :)

Annars är det inte särskilt mycket. Idag är det torsdag och funkdag och lång kväll med handboll sen, fast när jag kommer hem ska jag bara duscha iordning mig snabbt och gå till Bus och sova. Jag måste ha något mer att äta innan jag rymmer iväg till stan igen, och så något att äta efter funken. Och ombyte. Ska packa lite nu alltså.

Rör mig, berör mig.

07:51

Ingen sol idag, men jag känner mig ganska uppåt ändå. Jag har sovit väldigt bra de senaste dagarna, inte i närheten av så illa som det var innan tentan. Jag sov med fläta inatt, och nu är mitt hår alldeles vågigt. Änglahår, brukade jag säga när jag var liten. :) Ikväll ska jag sova med Bus och värme och trygghet. Det kommer bli bra. :)

onsdag, mars 14, 2007

22:55

Dubbelavsnitt med "Grey's Anatomy" ikväll. Och de har sex med varandra och kysser varandra och är passionerade kära och förälskade och är de inte kära& förälskade är de passionerat något-annat istället och och och från djupet av mitt hjärta är jag avundsjuk. Alltför länge sen jag var passionerat någonting, om det så bara var förbannad eller ledsen. Och defenitivt inte kär.

Jag saknar det.
Faktiskt.
Jag saknar det.

Spirande.

19:45

Jag är helt fullständigt slut i hela kroppen. Tränade med bror, sen hem och mat och duscha. Skruvade på varmtvarmt vatten och stod lutad orkeslös mot väggen och bara stod och lät vattnet rinna ett tag innan jag kom för mig att duscha på riktigt. Nu är jag ren och luktar gott, med utsläppt blött hår. Krupit i mina mysbyxor, raggsockar och en av pappas enorma tröjor som är fleecefodrad och luktar pappatryggt. Allting går lite långsammare än vanligt, blinkar långsamt, andas långsamt. Gud, så trött jag är. Fysiskt utmattad. Det är skönt, det var ett tag sen jag var slut på det här sättet.

Idag har varit strålande skolsken och en lektion som gick på ett kick. Promenad till farmor&farfar, väntade tills bror slutade och sen till Fysiken där vi tränade. Och hem. När jag gick till farmor&farfar blommade krokusen precis vid kanalen och jag kunde inte motstå att plocka en lysande gul krokus och sätta i håret. Kände mig vårfin.

Ikväll är titta på TV med mamma och dricka té. Och somna utmattad och nöjd med dagen.

And it's true that I'm in for a punch and a blast.

10:47

Jag har fortfarande inte kommit i några vettiga kläder, sitter i morgonrock. Förvirrad dröm imorse om att jag sovit tills klockan 13:08, men när jag faktiskt vaknade på riktigt och kikade på mobilen var klockan bara 08:18 och ingen panik alls. Jag gick upp, slängde på mig lite kläde roch ut på morgonpromenad i det fina vårvädret. Jag önskar jag hade tid till det oftare, det får mig att må bra. Hemma igen åt jag frukost och bestämde mig för att pyssla om mig lite, så jag duschade i vad som för mig föreföll vara en evighet (jag är ganska lättillfredställd när det gäller duschningstid. 15-20 minuter, max, och då ska jag ha nåt att göra också, typ inpackning eller så.) och sedan kladdade jag på mig en ansiktsmask. Ägnade lite tid åt mina fossingar som blir sorgligt försummande i vanliga fall och har smort in händerna massa gånger nu, så de inte ska vara lika torra som de brukar. Ringde till "Pomelina" och beställde tid tills på tisdag och det är en fransk kvinna som verkligen pratar med fransk brytning och hon uttalar inga 'h', så det blir "'Ollywood" när hon säger "Hollywood" och hon lät jättetrevlig och tokmysigt och jag ser fram emot att gå dit. :)

Kläderna jag hade på mig på promenaden imorse ligger i en sorglig, övergiven liten hög till vänster om mig och ser anklagande ut. Jag ska gå ner med den och samtidigt slänga in Mikkis vita linnen i tvättmaskinen. Sen ska jag kika på vad jag ska äta till lunch och om en timme är jag på väg till skolan.

tisdag, mars 13, 2007

Don't know why Ican't locate this feeling, that I would rather be with you.

22:56

Jag har återupptäckt Mando Diao, går och smånynnar och spelar luftgitarr mest hela tiden. Jag var jättebra på träningen idag stundtals, jag är väldigt nöjd och mycket stolt. Alltid lika fascinerande att tänka en sak och sedan faktiskt lyckas göra den. Mitt hår är nyduschat och underbart mjukt och jag sitter och leker med topparna. Jag ska strax gå och lägga mig. Idag när jag bytte om innan träningen slängde jag en blick i spegeln, såg mig själv i bara trosor och trivdes med det jag såg. Jag log åt mig, med mig. Det kändes bra.

Jag är fortfarande nöjd med dikten jag skrev idag. Mina händer är vråltorra och jag borde smörja in dem innan jag somnar. Imorgon har jag sovmorgon ska sova jättelänge, ända tills nio har jag tänkt. En långsam morgon. Jatack. :)

Honey hold me, scratch my shoulder.

18:42

Pappa har varit hemma och fixat och jag har fått ut mina papper. Jag hatar fortfarande teknik, den gör mig maktlös. Jag tycker inte om det.

Jag har skrivit idag, min första dikt på evigheter. Den blev bra, tycker jag fortfarande. Får se vad jag tycker när jag läser imorgon med nya ögon. :) Fast jag skrev inte utifrån mig själv, utan någon helt annan. Intressant och roligt.

Julia har varit här på snabbvisit. Det känns inte som det gått någon tid alls när hon sitter bredvid mig och skrattar, trots att vi inte setts på - hur länge är det nu? En månad? Mer? men ändå Jullan och Johanninen - min ven i mitt ben. <3

Jag ska ner och äta något strax och sen ner iväg på handbollsträning och löpning innan. Tid för lite tankeavkoppling och bara låta benen gå.
Jag hatar den här helvetessatansjävla tekniken.
Pappa har kopierat mina filer till en DVDskiva, och nu kan jag inte öppna filerna jag ska ha och det är skolarbete som ska vara inlämnat och klart tills imorgon och han säger att det går att öpnna, men jag vet ju för faan inte hur man gör! och han är inte hemma så det går inte att fixa nu och sitter bara och känner mig oerhört korkad och hjälplös och dum och ledsen och jag hatar datorer. Vaddå skrivskyddad när man skriver över till DVD och måste ta bort det först och sen en massa datatermer och jag vet inte hur man gör, jag fattar ju inte, har aldrig lärt mig. Det enda som händer är att det blippar upp dialogrutor om att jag gör fel och att programmet har stött på ett fel och måste avslutas och det känns som det mest konstruktiva just nu vore att demolera datorn totalt med ett basebollträ och skaffa en skrivmaskin.

måndag, mars 12, 2007

Moonshine fever.

22:31

Min nacker sitter någonstans vid öronen känns det. Aj som faan. Mamma knådade den lite under pausen i "Cityakuten" och det blev tillfälligt bättre. Det är läskigt, det knastrar som torrt fnöske när man börjar massera och klämma lite. Shit, tentor är inte bra för mina stackars axlar. Tur att det inte kommer tenta på ett bra tag nu. :) Jag fick pappa att massera mig lite igårkväll, men det är ju inte i närheten av skönt när han kör igång med sin trigger-teknik. Oh så effetivt, det medger jag, men smärtan strålar ju ner från nacken ända ner i rumpan. Skönt är det ju defeitivt inte. Är det någon som skulle vilja öva på att massera en sönderknutad nacke är jag ytterst frivillig. :)

Idag började vår nya kurs. Jag älskar den redan, satt med vidöppna öron och lyssnade på vart enda ord om A-vitamin. Tjohoo. :) Jag åkte hem sen och förberedde maten ikväll genom att skala och koka potatis, sen bytte jag om och knallade i Intersporttofflor i det helt sagolika vårädret till tåget och åkte tränade med bror. (som för övrigt var 40 minuter försenad. Fyyy!) Det gick bra, han har fortfarande ont i revbenen och får ta det lite lugnt. Och jag borde lägga på mer vikt, det känns för lätt. Ohh, jag måste skriva det igen. Det känns för lätt. Underbar sak att kunna skriva sanningsenligt.^^ Snart är matchsäsongen slut också, och jag kan träna ner mig bäst jag vill. Och springa. Jag&Bus ska springa massor. :)

Men nu ska jag sova. :

Look after you.

07:54

Jag drömde om fisk innan jag vaknade. Torr, fnasig, sönderstekt fisk. Rödspätta om jag inte minns fel. Det hoppas jag att jag gör. Jag vill inte drömma om fisk. Det finns miljoner roligare saker att drömma om. Typ.. typ.. tvätta. Eller diska. Eller nästan vadsomhelst förutom sönderstekt, fnasig rödspätta. Geez!

Jag lär mig långsamt uppskatta Damien Rice. Jag tycker om ny musik. :)

söndag, mars 11, 2007

Let's have a ball and a biscuit sugar.

22:05

Min dag har varit lite rörig, eller egentligen inte, men har känts lite rörig. Jag spelade match i Lexby utan ork alls, jag var jättetrött och jag borde ha åkt hem lite tidigare igårkväll och inte varit ute till klockan halv fyra misstänker jag, det skulle ha gjort en hel del. Sen har jag sovit jevligt crappy den här veckan, blir alltid så veckan innan tenta. Imorgon är det dags för ny kurs igen - närningslära 2 - och jag ser fram emot och längtar. Det ska bli roligt, det ska det. :)

Efter matchen följde jag med och kikade på finalen i JSM - inte så mycket för att jag hade något lag att heja på, men stämningen är så underbar och handboll är alltid roligt. Efter det skjuts hemma av Emma och mat som farmor skickat hem till mig och mitt älskade Bus droppade in en stund i närheten av sju och ja. Det är så bra, det är faktiskt obeskrivligt. Hon förstår allt, även det som comes out wrong and sounds fucked up, hon förstår instinktivt och låter mig upprepa mig när det behövs och finns inte ord. Satt nere vid köksbordet och pysslade med tidningar och papper och klister. Vi ska sova i hennes nya 140-säng med två täcken och en massa kuddar torsdag-->fredag och ha en planeringsfrukost på fredag. Det kommer bli så bra. :)

Jag är så otroligt trött. En tant rullade över mitt huvud på matchen idag och det bultar, dunkar smärtsamt vid vänster tinning. Jag ska sova bort det hade jag tänkt. Godnatt. :)

And now we are here, only five miles from where, she falls asleep on my shoulder.

12:03

Jag har egentligen jättemycket att skriva om, men jag vet inte riktigt vart eller hur jag skabörja. Igår kväll blev roligt i alla fall, glömde nyckeln IGEN, men väckte bror och han kom och öppnade för mig. Dansade järnet med Anna på Gamleport, spiknykter, men vadfan, sen när behöver jag alkohol för att dansa?^^ Med match idag hade det inte vart en bra idé att supa till. Den har jag reserverat för nästa vecka istället. :D Mikki följde inte med ut, hon sparade sig till nästa vecka hon också. :)

Äh, det kommer inte riktigt något, jag får vänta med skrivandet tills lusten faller på. Idag ska jag i alla fall spela match med ev. Bustroll som publik. Om inte annat så ska jag hem till henne sen. Hoppas hon mår bra, varit krasslig&sjuk i flera dagar nu. Det tycker jag inte om.

lördag, mars 10, 2007

Joy.

09:54

Godmorgon. Faktiskt menar jag det för en gång skull. Jag vaknade kallsvettig och panikslagen någon gång mitt i tidiga morgonen och tänkte desperat: "Vad är det för dag? Jag är sen!" och sen kom jag på att det var lördag och lugnade ner mig. Och somnade om. Jag vaknade igen av att klockan pep halv nio och solskenet strålade in under den halvt nerfällda persinennen, och för första gången på över en vecka kände jag mig utvilad när jag vaknade. Låg kvar i fem minuter och njöt av värmen och av att kunna vara vara morgontrött i lugn och ro innan jag steg upp och gjorde frukost.

Nu ska jag klä på mig lite vettiga kläder och sedan in till stan och träffa Jenny. Åh herregud, det är över nio månader jag såg henne sist.

fredag, mars 09, 2007

The prettiest thing.

23:35

Klockan är sent, jag är behagligt trött i hela kroppen och Gabby har precis åkt hem. Louice är sjuk sjuk, som nämnt, så det blev bara hon och jag. Like wonderful. Vi har ätit goood mat (förrätt: ugnsgratinerade paprikor fyllda med chilikeso&parmesan - varmrätt: Egenbakade pitabröd med renskav, grönsaker och två olika såser - efterrätt: pannkakstårta&kaffe) och pratat nonstop i princip sen hon kom innanför dörren. Om allt&ingenting och oss&andra och härligt naturligt skratt och fnitter. Vi har suttit i min säng, jag med hennes huvud i mitt knä och pillat henne i håret och babbelbabbel. Jag har svårt att beskriva den här genuint välmående känslan av en riktigt mysig kväll med en av mina allra bästa vänner. Gabs glömde kvar sin kaffekopp på mitt skrivbord, och den ska få stå där över natten tycker jag. Den trivs säkert där. ^^

Jag kommer somna med ett leende på läpparna ikväll. :)

We're all in the mood for a hero now.

14:15

Jag har gjort tentan. Jag har överlevt också, även om det var med nödrop. Vi som trodde att det skulle handla mer om matlagning än om uppbyggnad, så vi pluggade arslet av oss med att lära oss hur man vispar ägg på bästa sätt och alla mörningsprcesser för kött, och så kommer det inte! Några av de första frågorna var vilka protein som bygger upp äggvitan och hur många procent som är kolhydrater i mjölk. WTF?! Djuuup depression och jag var bra deppad när jag gick ut från tentasalen, men med Bustrollsms i telefonen och tanken om att: "Jag skrev något på varje fråga i alla fall." så kändes det bättre sen. Och såklart, sällskapet efter tentan är ju aldrig fel när man vill få upp humöret. :)

Efter lite småprat i caféet gick vi åt skilda håll - jag gick till Fysiken och tränade. Gud, så skönt. Det finns inget som går upp emot att behöva vrålfokusera på att inte bli krossad under en skivstång man knappt kan lyfta för att musklerna inte orkar så mycket mer efter att ha suttit och stirrat på ett papper i över en timme. ^^ Efter träningen så duschade jag och gick faktiskt in i bastun en stund. Sen var jag nöjd, varm, helt slut och rosa. :)

Nu ska mamma och jag iväg till affären och köpa saker tills matlagningen ikväll. Louice har skaffat sig influensa och kommer inte, triiiist. :( Men Gabs kommer och det blir toppen. :)

Tentadag.

07:46

Hah, jag lyckades hålla min planering om att gå och lägga mig i hyfsad tid igårkväll, faktiskt. Läste en stund och sen släcka lampan kura ihop sig somna. Döm om min förvåning och förskräckelse när telefonen börjar ringa (jag tror ju naturligtvis det är typ Mikkis som ringer för att fråga var jag är och att jag försovit mig massa) men en snabb glimt på klockan innan jag svarar talar om för mig att klockan är kvart över tolv, inte i närheten av uppstigningstid. Alltså, jag börjar tro att det inte är meningen att jag ska sova på nätterna. Det tycks ju inte gå hur jag än försöker. ^^ (fast uppväcket gjorde inte så mycket egentligen. Jag var mitt uppe i en dröm jag bara minns handlade om fisk, och det har jag fått nog av för ett tag. :P)

Ja. Jag är rätt lugn nu. Jag hoppas jag är rätt lugn sen också. Jag ska ta och klä på mig och försöka få mitt hår att samarbeta med mig. Tenta 9-->12, håll alla tummar för mig. Jag längtar efter efter-tenta-träningen och rensa huvudet från allt vad animaliska livsmedel heter.

(igårkväll, under telefonsamtalet, fick jag ett sms från min bror där det stod fyra bokstäver: "Stfu". Jag fattade ingenting och det dröjde först en kvart efter att jag lagt på telefonen innan jag insåg att Stfu betyder Shut the fuck up. ^^ )

torsdag, mars 08, 2007

Feeling something unsaid.

19:11

Jag har inget hår, halleluja! Eller, alltså. Jag har ju hår. Det är bara mindre än förut och hänger inte ner överallt och är i vägen och min lugg skymmer för första gången på länge inte sikten. Sköönt. :) Dessutom fick jag en förfrågan om att sitta hårfärgningsmodell någon gång, för lite ljusare hårfärger som min frisör behöver testa. Som om jag skulle säga nej till gratis färgning av håret? Skulle inte tro det va?^^

Efter klippningen gick jag hem genom ett centrum i skymning, småleende lyssnandes på "Av längtan till dig" och stundtals nynnande också. ("Det var enkelt och vackert, du sa att du väntat mig. Jag kunde ana att det fanns en himmel på jorden, jag såg den. - Tänk alla famnar jag lämnat, av längtan till dig." ) Äntligen känns det som spirande vår. Väl hemma igen konverserade jag lite med lillebror innan jag satte mig ner och börjde läsa. Jag läste tills ögonen gick i kors av uttråkning och sen behövde jag en paus och ringde Jesper. Lätt hysterisk, även om det kanske inte märktes, men han sa lugnande saker typ: "Det du inte har lärt dig innan ikväll, kommer du inte lära dig ikväll heller. Gå och se på TV." och efter Jespersamtal ringde jag Bustrollet och vi pratade lite om imorgon och hon hade glömt tékoppar framme och sen la vi på och det känns bra mycket bättre. Bättre lugnare. Ingen idé att stressa upp sig, det kommer gå bra. Jag läser det jag orkar och sen är det bra. Det kommer gå bra.

Imorgon ska jag tenta, sen träna, sen hem och dricka té&prata med Bustroll. Sen hem och laga mat, för kvällen är dedikerad till Gabs &Louice och oj, vad jag ska krama på dom. :)

You need me less than I need you.

16:18

Nu har jag varit och handlat, bakat bröd, låtit bröd jäsa, gjort små bullar och låter bröd jäsa igen. Jag förbannar den jävla fisksoppan, för jag har fortfarande ont i magen. Just nu gör det inte så ont, men det går i vågor. För ett tag sen stod jag lutad mot diskbänken med slutna ögon med snälla-någon-skjut-mig-i-huvudet-ont och inget roligt. Försöker få tag på Mikkis för att upplysa om att jag nog hoppar funken idag om jag mår såhär, men hon svaarar inte. Sörplar té för att det är varmt ochvarmt brukar hjälpa. Kikade igenom livsmedelhäftet på jakt efter sjukdomar orsakade via fisk som gör att man får magkramp, men det enda jag hittade var histaminförgiftning, och det var akut magont, kräkningar och diarré. Och det har jag inte. Nåja. Jag har hällt ut resten av soppan nu så ingen annan kan äta av den, i alla fall.

Inser att jag hanterar min tentaångest inför den här tentan med att baka massa bröd (och precis när jag skriver det, så börjar en underbar lukt av nybakt bröd smyga sig upp för trappan. Yummy. :)) och tja, alla sätt är bra utom de dåliga. Nu finns det en himla massa nybakt bröd i frysen i alla fall. I skrivandets stund består det Johannabakade brödet i frysen av pitabröd, en tredelad limpa lätt häslobröd, två påsar rågrutor med russin och lite senare idag X antal typ-grahamsbullar. (jag är dålig på att följa recept. "Oh, men linfrön är gott. Det har jag i. Och vetegroddar är gott. Det med!" and so on.^^) Tur att jag inte bor ensam, då hade det inte varit befogat att baka så mycket. ^^

Jag försöker verkligen plugga till tentan. Det går urdåligt. Verkligen bokstavligt talat urdåligt. Min motivation är döden död. Jag ska i alla fall läsa igenom häftet en gång till innan imorgon. Helst två. När sista plåten bröd i ugnen har gräddats klart så ska jag ner och läsa. Ska klippa mig vid kvart över fem, men ska dit innan och kika i frisyrtidningar. Roligt. :)

Nearness of you.

14:21

Jag planerade verkligen att gå och lägga mig i tid igårkväll. Jag kom i säng runt tolv- halv ett. Så bra gick den planeringen.

Jag är trött i huvudet. Vart i skolan och gjorde heroiska ansträngningar för att plugga, men jag läser bara, det går inte in. Jag tänkte pröva att baka bröd med kesella idag, men den jästen jag tänkte använda visade sig ha möglat. Ganska äckligt och mycket oanvändbart. Så, jag ska upp till affären och handla jäst. Ska passa på att handla mer kesella &vetemjöl special också. Och viltskav till imorgon. Och qournfärs. Damn, jag behöver en lista.

Jag åt fisksoppan vi gjorde i skolan igår till lunch idag. Efter lite extra saltning smakade den toppen, men nåt i den är inte som det ska, för nu har jag haft kramp i magen i två timmar. Jag har en burk soppa till i kylskåpet, men den ska jag hälla ut. Magsjuka eller magkramp har aldrig gjort något gott. Inte mig i alla fall.

onsdag, mars 07, 2007

Come away with me and we'll kiss.

22:27

Jag har bakat färdigt mina bröd, ätit en apselin (det står så med flit) och lite vindruvor samt bestämt vad jag ska servera Gabs&Louice på fredag. Det blir fina grejer det. :)

Brödet var gott. Jag har lagt in det i påsar och skrivit en stor lapp med ett "NEJ!" på som gör att det förhoppningsvis inte blir uppätet tills imorgon då det har svalnat och ska ut i frysen.Mhmm, ja. Jag är nöjd med kvällen, och nu ska jag sova. G'night. :)

Come with me, together, we can take the long way home.

21:08

Jag har varit väldigt trött mest hela dagen idag - jag har sovit ganska dåligt de senaste nätterna. I vilket fall, varken bror eller jag var särskilt motiverade till träning idag, jag för att jag var trtt, och han för att han var trött och hade skadat sig på taekwondon igår. Men, han gjorde det han kunde (vilket visade sig vara i princip bara benträningen) och jag kämpade mig igenom programmet med viktpålägg på allt. Sista övningarna mage/rygg låg jag på mattan i hörnet av Fysiken och gnällde. Verkligen moget. :P Bror tyckte "Whine:a kan du göra sen" och då tog jag mig i kragen och gjorde klart. Helt slut i hela kroppen sen, ville bara hem. Men bra känsla när jag stod och bytte om, trots att jag kunde lagt mig på golvet och sovit på studs - jag tränade ändå, koncentrerade mig och orkade igenom hela programmet, trots tröttheten. Det känns bra. :) Och viktpålägget kändes också bra. Fast inte i bänkpressen, men det beror mest på att mina bröstmuskler tycks vara otroligt obefintliga och sega på att utveckla sig.

Nu hemma igen har jag ätit mat och bestämde mig innan för att baka bröd. Struntar i om jag låter som en mormor, för det är otroligt avkopplade att baka bröd. Speciellt sånt som ska jäsa eller stå i ugnen länge - då har jag gott om tid på mig att pyssla omkring lite i köket, plocka undan in i diskmaskinen, torka av köksbänken.. sånt där nödvändigt som är jobbigt om jag måste göra bara det, men som funkar bara fint om jag får välja själv att pyssla i köket. Jag känner mig lugn och harmonisk till och med. :)

Jag drog ihop mitt hår i en knut förut efter duschen, sitter och leker med det bildade trasselsuddet nu när det är utsläppt. Får väl passa på, för imorgon ska jag klippa av det. Eller.. toppa det typ. Men en bit ska av i alla fall. Det ska bli skönt. Jag börjar bli trött på att ha konstant lugg i ögonen. Jag skulle vilja någon annan föränding, men vet inte riktigt vad. Egentligen skulle jag vilja klippa av det et bit, fast egentligen inte också. Jag trivs bra med långt hår som kittlar mig på nacken&ryggen när det är utsläppt, som blir ett enda trassel när jag drar ihop det i en knut.

Sista brödet inne i ugnen nu, jag ska pyssla lite med en sak jag tänkt på att tag och sen gå och sätta mig inne hos mamma.

I all hast.

16:18

Igår tänkte jag skriva när jag kom hem från matchen, men det blev så mycket att göra att jag gjorde vad jag skulle (vilket innebar att planera&förbereda inför morgondagens lektion om fisk) och sen gick och somnade. Inget bröd bakat. Inget pluggat till tentan, precis som jag misstänkte. Men jag fick se handbollsmatch, träffa farfar och ha lite egentid med pappsen hem i bilen sen. Det var bra. :)

Idag har jag överlevt lektionen om fisk. Allt gick riktigt bra, med lite hack här och var, men vi fick massa beröm för vår tidsplanering och sushiskola och annat också. Teorin gick bra, en av de få redovisningarna som jag inte haft halvpanik och grym nervrositet inför. Det är en sån mysig grupp att jobba med, alla försöker hålla sig intresserade fast de redan hört allt minst tre gånger och ställer frågor. Me like. :)

Idag ska jag träna med bror, äntligen, och öka vikterna i mitt program, äntligen äntligen jippie. :) Sen hem och jag borde nog plugga, men jag väljer nog att sova. Jag är trött och så omotiverad inför den här tentan, det funkar verkligen inte. Det är tråkigare än mikrobiologi, och det vill inte säga lite. Det blir hysteriplugga imorgon istället. Hämtade ut min närningsläratenta också, och ringde till mamma&pappa och bubblade av glädje i telefonen över hur bra det hade gått.

Något annat viktigt? Hmm. Mitt hår har växt. Inte för att hår inte brukar göra det, men nu är det för långt och jag vill klippa av det. Inte allt, men en del i alla fall. Träffa Jennylove på lördag dag, mys med Mikkis, Anna &Manu på lördagkväll. Ev. utgång om vi känner för det. Nej, jag känner väl aldrig för att gå ut och dansa? :P

tisdag, mars 06, 2007

17:00

Jag trött som en gris, som en gris säger jag, och ska iväg på pappas flickors handbollsmatch med farfar. Om jag orkar ska jag baka bröd ikväll. Och plugga. Yeah right. :P

måndag, mars 05, 2007

As I see the snow falling down, I don't miss you at all.

22:20

Jag har farit runt som ett jehu hela dagen. Vara hemma, skola, hem igen och laga mat, iväg till Fysiken och agera coach åt bror (har fortfarande halsont så jag tvingar mig själv att inte träna. Idag, imorgon, och så får jag träna på onsdag. Yes.) sen iväg till Anneberg och titta på lillebrormatch, hem igen och nu är det nu. Phew. En av de ytterst roligaste sakerna i att kolla lillebrors matcher är en av pojkarna i laget som spelar på linjen. Han har ett minspel värdigt en Dramatenskådis, och såfort något går honom emot (han missar en passning/ett skott/någon annan missar ett skott/ect, ect.) så ser han så oliiiidligt plågad ut. Typ: "O ack och ve! Varför skola detta villfaras mig, min arma själ? O ve och fasa!" följt av att varje gång han ramlar i backen ser han vädjande upp poå domaren med handflatorna uppåt i en uppgiven gest. Det ser så roligt ut att jag vrider mig av skratt varje gång. ^^

Dags att öka brors vikter idag, och det gick som en dans. Eller, han såg lite wobblig ut i benen, men han gnäller aldrig, bara tar i allt vad han har. That's the spirit. :D Han råkade dock, av misstag, peta till en kille i rumpan med en skivstång,. och märkte det inte förrän jag påpekade:" Ocke, du kör upp stången i hans..." följt av en talande tystnad, och han såg generad ut och jag försökte (förmodligen utan större framgång) dölja mitt hysteriska fnissande. Sen började han också fnissa och så fnissade vi en stund. Det var skoj.^^

Mitt Bus. Jag ska träffa mitt Bus snart hoppas jag. Och Gabs &Louice på fredag och Jenny på söndag och wohoo. :) Måste ses med Bästa Strulet också nån dag.

Har haft samma tanke på hjärnan sen 13 minuter in i lillebrors match. Faen, jag blir inteav med den! Vik hädan, onda (eller njae, egentligen inte, bara väldigt tankeupptagande.) tanke! Nu ska jag försöka sova.

Sleep don't weep.

10:47

Nu har jag skrivit om fisk, lyssnat på Norah Jones, börjat lyssna på massa Damien Rice och jag fryser om tårna. Nere i köket har vi golvvärme, så jag knallar alltid ner dit utan strumpor för att riktigt kunna njuta av hur varmt och gott det är. Bra om man är där nere, mindre bra om man sitter vid datorn och skriver. Nu ska jag ta på mig lite vettiga kläder, packa ihop mig och dra mig mot skolan. Få nåt i magen också.

Det känns bättre. Det är skönt att gråta när jag behöver fast jag int har anledning. Det anhopas, på nåt konstigt sätt, och måste ut ibland.

Det håller på att våras.

One flight down.

09:08

Jag vill ha ett Afrika igen. Jag behöver komma bort ett tag, vara okontaktbar utan telefon och Internet där folk kan nå mig, jag.. jag vet inte riktigt. Jag är trött och ledsen och drömde en obehagligt dröm inatt om leriga människor som jagade mig och skog. Jag tycker inte om ensam-i-världen-käslan, mest för att jag vet att den inte stämmer. Jag längtar efter min bror. Inte mamma, inte pappa, min bror. Han är så.. så.. varm och trygg. Han kramas så jag känner att allting ordnar sig.

Jag vaknade imorse, förvirrad med sömntrötta ögonlock efter att ha drömt och efter ett tag ställde jag fram mobilen, la mig på mage, drog upp höger knä, drog täcket upp till näsan och somnade igen. När telefonen ringde och väckte mig, låg jag och blikade trött i femminuter, i en lite varm kokong med täcket svept under benen, en kudde på varsin sida om mig och huvudet på sned i en grop i kudden. Jag borde somnat om igen.

Jag vet inte. Jag är mest trött och ledsen-utan-anledning och jag vet inte.

söndag, mars 04, 2007

I'll write you a song.

22:31

Raggah var helt underbart. Jag har fått reda på vad det är nu också. Det kommer urspungligen från Jamaica, och är en slags mix mellan afrikansk dans, latino och lite hip-hop. Massa skak och rumpa och wooow. Jag är lyrisk. :) och så Sanna. Sanna är så.. också wow.

Första träningen sen i onsdags. Mina ben är trötta och jag är helt slut. Fick lång och trevlig promenad med Mikkis sen efter raggah:n mot stationen sen. Det var bra. Nu ska jag sova. Imorgon ska jag skriva tråkiga saker om fisk och tentaplugga. Och laga mat. :) Får hitta på nåt skoj.

Come away with me in the night.

17:19

Anna introducerade mig för Norah Jones i lördags och jag älskar det.

Jag kom faktiskt iväg till Mikkis för plugg, bara någon timme försent. Nyduschad, nyfrukostäten och med tinnitus och halvdöv. Om jag kunde förstå varför de måste ha musiken på så otroligt hög volym? Det var bra att plugga, jag fick lite gjort ändå. Och det är så skönt. Lugnt och tyst med stillsam musik i bakgrunden, lite småprat och skratt emellan. Jag mojnar på något sätt, som om jag vore ett upprört hav under storm som långsamt kommer till ro.

Jag är fortfarande cynisk. Och trött. Mest trött på allting. Jag orkar inte engagera mig, orkar inte tro på kärleken. Jag vill inte, det känns bara jobbigt. Men jag längtar ändå. Dubbelbottnat å det grövsta. Men jag kan längta i alla fall.

Jag ringde Bustrollet innan jag satte mig på tåget hem - hon mötte mig vid stationen och jag fick tillbaka mössa, mp3&flaska som hon tagit hand om åt mig igår. Sen lite prat och kramar och bra, det är alltid bra och lätt och förståeligt med henne. Om inte annat så lyckas vi reda ut saker ihop. Just nu känner jag bara hur mycket jag tycker&älskar om henne i helahela kroppen. <3

Jag ska dansa raggah ikväll, med håret utsläppt, så nu ska jag byta om och försöka få till en frisyr. :)

I said maybe.

"And all the roads we have to walk are winding,
and all the lights that light the way are blinding.
There are many things that I would like to say to you,
but I don't know how."

Jag borde sova nu.

02:53

Det är vid såna här tillfällen jag borde ha datorn avstängd när jag kommer hem. Jag och Bustroll&Elin förfestade först hemma hos mig (det var bra och roligt och skratt och trevligt.:)) och sen med försenat tåg in och varit på Gamleport. Det var roligt, vi dansade massa. Sen blev det leta och prat och inte så mycket dans och mera prat och lite komplicerat men ändå, precis vad jag väntade mig av den här kvällen. På inga sätt dålig. Jag är litad på, har jag fått veta. Det gör mig glad och varm.

Jag lyckades med att få med mig allting hem, bortsett från nyckel in som jag glömt att ta med ut, så jag ringde i tur&ordning stor bror, lillebror, pappa och mamma. Till slut svarade moster och släppte in mig. Humiliation på hög nivå. Hon skrattade åt mig. Efter att ha länsat kylskåp på överbliven kebabrulle (fyra bett för att vara exakt) och pizzasallad, sitter jag trött och på väg i säng, ska snart sova. Lycka till att komma upp till tio och åka in till Mikkis för att plugga, tror inte det. Jag ska försöka. :) Jag träffade Daniel på väg till tåget och vi babblade oavbrutet hela vägen hem. Trevligt. :)

lördag, mars 03, 2007

Yeah baby. ^^

17:27

Om ungefär en och en halv timme ska Bustrollet komma till mig på förfest, och ev. en Elin också, och jag ser vrååålmycket fram emot det, trots att mina föräldrar hotat att vara med på förfesten - well, det är väl deras problem då. Och så mycket har jag inte emot mina föräldrar att jag inte kan umgås med dem när jag dricker alkohol. Planerar inte att supa mig redlös ändå. (hum, det är Murphyvarning på det där uttalandet.^^) Visst kommer det begränsa antalet samtalsämnen.. men vi har ändå hela kvällen på oss ute. :)

Jag har köpt två par nya skor. En bankomat har ätit upp min kort. Det suger rätt mycket. Mamma lånar mig pengar så länge, tur det. Nu ska jag ägna en hel del tid åt att gå igenom min garderob och bestämma mig för vad jag ska ha på mig ikväll. Sen duscha och smink och grejer. Och huuur ska jag ha håret ikväll? Omg omg! :O

Haha.^^

fredag, mars 02, 2007

My night.

23:27

Jag har Carin här - det blev ingen film, men vi har babblat nästan oavbrutet i tre timmar och det gör mig så ingenting alls, det är bara bra och mysigt och nu är jag trött och ska snart sova. Yeah. :)

You don't have to worry, someone's on you're side. (Yeah, that's me)

18:12

Jag överlevde första delen av skoldagen ganska bra, fram tills efter lunchen, då hela jag började säcka ihop. Jag tog en Ibumetin och lyckades genomleva ytterligare två timmar. Fredag, freeedag. Halleluja, jag hade inte pallat med en skoldag till, då hade jag varit hemma och sovit istället. På hemvägen passade jag på att äntligen gå in på Synoptik och skaffa ny linsvätska, och tjejen bakom disken hjälpte mig dessutom att fixa mina glasögon, så nu är de helt raka och inte alls sneda längre. :) De har varit snea toklänge och jag har fått klagomål från familjen, men nu är det fixat. Tjoho. :)

Sen gick jag, för första gången lagligt, till Systemet. Väl därinne gick jag fundersam omkring bland vinhyllorna ett tag och letade, innan jag gav upp och ringde mamma för hjälp. Förklarade vad det var jag letade efetr och hon sa åt mig att gå och fråga någon efter "ett vitt Riesling-vin som inte kostar så himla mycket och är ett pratvin". Så det gjorde jag, och han som hjälpte mig var jättetrevlig och pekade på rätt hylla direkt och föreläste lite om skillnaden mellan vinerna och sen blev det mycket enklare. :) Väl framme i kassan fick jag plocka fram leg (fattas bara annat!) och mannen i kassan tittade på det och sa "Jahaja, rookieåret!" och jag smålog och sa att: "Ja, det är faktiskt första gången överhuvudtaget.", och han log tillbaka, räckte mig kvittot och sa "Ja, då får jag väl hälsa dig välkommen då!" Det var trevligt och gjorde mig glad. :)

Sen hopp på tåget och hem. Väl hemma gick jag och la mig i soffan och sov en timme, helt slut i huvudet och kroppen och huvudvärk. Det värsta med när jag mår dåligt är att jag totalt tappar aptiten - jag blir inte hungrig. När jag vaknade igen på soffan var klockan fem, och jag hade inte ätit sen lunch. Det händer liksom inte. Med hjälp av mitt sunda förnuft tvingade jag ändå i mig müsli, fil, macka och frukt. Håglöst, men jag åt upp det i alla fall.

Ikväll blir bra. Imorgon blir också bra. Utgång med folk. Först var det fest, sen var det ingen fast. Så blev det bara Bustrollet och jag, men det verkar tillkomma folk hela tiden, så vi kanske blir jättemånga. Skoj. ^^

Morgonrodnad.

07:42

Igår satt jag med tékopp och mamma&moster vid köksbordet och skrattade så jag nästan grät. Det var en bra avslutning på kvällen, innan jag gick och la mig och somnade ganska omgående. Idag mår jag om inte helt bra, så i alla fall bättre, inte lika mycket halsont och jag hoppas mig kunna genomleva dagen. Jag har värktabletter i väskan in case of emergency. Jag tycker inte om att knapra piller, men hey, jag tycker ännu mindre om att vara sjuk. Ikväll är det mysmiddag med familj och film/poker/något med Yrvädret och all potential för att fin kväll. :)

Morgonen rodnar utanför köksföntret och jag försöker bestämma mig om jag ska ha mysbyxor på mig idag eller om jag ska satsa på något annat. Jag måste verkligen köpa linsvätska idag, den har varit slut i snart två veckor. Inge bra det.

torsdag, mars 01, 2007

As he goes left and you stay right.

20:46

Pappa är hemma igen, äntligen. :) Han har varit i Västerås sen i måndags med jobbet och jag vet väl att han måste, men det suger i alla fall. Men nu är han hemma, och har moster med sig, så det är ytterligare en familjemedlem i hushållet nu. Mysigt och bra.

Jag mår dock allt annat än bra. Klump i halsen, ont i huvudet, hosta, trött och tung i kroppen. Känner mig obehagligt varm och vill helst av allt rulla ihop mig i en liten hög och sova bort det här. Tycker inte om att vara sjuk, även om det bara är förkylning.

Jag ringde Gabby förut, på ren impuls. Träffade ju på Louice i tisdags och började längta efter Gabs också, så jag hoppades att hon skulle vara hemma och slog en pling. Det var hon, och sen babblade vi på i över en timme om allt som hänt, händer och kommer hända. Det är utan tvekan det största minuset med att inte gå i gymnasiet - att inte få träffa mina flickor varje dag. Det går way too long time mellan gångerna, vi har ju olika liv nu. Jag ska ordna gathering hemma hos mig någon helg snart. Det blir bra. Jag tycker så massa om att prata med Gabby. Hon förstår och säger som hon tycker och hon får mig alltid att skratta. <3

Åh fy fan, imorgon går jag i skolan mellan nio och fyra. Känner mig noll och inget motiverad alls, trots att vi ska laga mat och det är roligt. Jag hoppas jag mår bättre imorgon, för det råkar vara ett obligatoriskt tillfälle. Håller mina tummar för att må bättre imorgon. Nu ska ja ta mig en kopp té, en Alvedon och gå ner och vara social med pappa&mamma&moster innan jag knyter mig. :)

Stillsamt gitarrspel.

09:43

Jag hyste vissa förhoppningar om att jag bara inbillade om att må sjukt, men icke. Vem har slängt rakblad i min hals under natten? det är så det känns i varje fall. Och jag låter som en kråka, men det har nog mest med att göra med att jag skrek så mycket på matchen igår. Igår smet jag ut ur omklädningsrummet ganska omgående, för jag ville hinna med tåget och slippa vänta ytterligare en halvtimme/timme, eller vad det nu är på kvällarna. Har lite småbråttom och känner mig ganska uppgiven när jag kommer ut ur Valhalla och inser att det har varit (tror jag) hockey i Scandinavium och det är ett helt hav med människor utanför, som går i motsatt riktning som jag ska i. Lyckligtvis hann jag med tåget, med hjälp av ständigt upprepade "Förlåt. Förlåt. Ursäkta." när jag knuffade till folk med väskan hela tiden. Lätt småjoggning med ryggsäck och väska är dock inte det roligaste jag vet här i livet klockan halv tio på en torsdagskväll efter att redan ha sprungit i typ en timme - hade jag inte blitt svettig av matchen, så var jag genomsvettig när jag kom till stationen. Men, som sagt. Jag hann. Med typ en minuts marginal, men jag hann. :)

Jag är ensam hemma, ätit frukost i lugn och ro och skööönt. :) Snyter mig ideligen och känner huvudvärken komma krypande, men jag mår trots det ganska okej. Ingen feber i alla fall, det är jag tacksam över. Jag ska dricka en massa té med honung i för att lindra halsontet och ta det allmänt lugn idag. Och plugga såklart, men det är ingen särskilt aktiv syssla. :P