torsdag, december 29, 2011

Mellanspel.

17:17

Jobbkväll. Späckat vardagschema den här veckan. Jag går upp, går till jobbet, åker till nästa jobb och kommer hem typ nio, äter mat och sen är kvällen slut. Jag hade blivit lite knäpp om jag inte hade vetat att det är ledighet och massa kul i helgen. Det, och så klämmer jag in lite roligheter där det går. Måndagskvällen var en Ölrepublikkväll med Gabby, som det alltid brukar vara - vi pratade oavbrutet från det att vi sågs 20:12 tills dess att jag (lätt salongsbesrusad) hoppade av tåget 23:32 hos mamma&pappa. Om mitt liv, om hennes liv, om alltalltallt. Kom på att vi snart känt varandra i 10 år. Wow. Det känns lite ödesdigert och som någon slags milstolpe. 10 år och för alltid, ungefär.

Det blev leka på jobbet efter stängingstid igår - jag gjorde inga rekord någonstans, men det kändes väldigt skönt att ha tränat. Kroppen var trött och hungrig när jag kom hem, precis som det ska vara. Idag var statistikjobbet rätt lugnt, så jag stack ner på stan för att träna gym. Såna där prova-på-kuponger är verkligen guld värda när en som jag inte har lust att binda sig till en och samma kedja utan bara vill hoppa runt lite på det som känns bra för dagen. Jag var på SATS på Kungsgatan (och träffade Frasse, av alla handbollsmänniskor!) och det återkommande tanken nu när jag tränat gym ett par veckor - JÄKLAR vad stort allting är! Det är våning på våning på våning och tusen rum och nästan så en går vilse. Jag är nöjd bara jag har lite lösa vikter, en ordentlig skivstång med ställning, en bänk och en boll. Jag spenderar en hel del av min gymtid av att gå omkring och se lite undrande och vilsen ut och den andra tiden med att lyfta vikter, svettas, tjonga stången mot benen när jag frivänder (bara en gång idag!) och flina mot mig själv i spegeln. Det roligaste är att jag verkligen inte tränar allvarligt - det är bara kul och lektstuga. Jag älskar det. 

Var ute en sväng på mellandagsrean - är två hoodies och min sista köpe-julklapp rikare. Hann inte alls leta efter en nyårsklänning, men jag tänker att jag nog ska göra det imorgon, innan jobbet. Och Systembolaget, oj, det hade jag alldeles förträngt.

Jag satt och skrev i mitt block på tåget idag, letade formuleringar, vände och vred på ord och kom att tänka på vad Ika sa sist vi hade skrivstuga hos henne: "Säga vad man vill om snubbarna, men det blir en himla massa text av dem." Så sant så. Inspiration, både det som händer och det som inte händer. Jag har sexton bars som känns så klockrena att jag ler när jag läser dem. Det behöver inte ens bli en hel sång, det kan bara vara ett mellanspel... precis som det är.

Inga kommentarer: