onsdag, december 28, 2011

Logik och praktik.

11:18

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag tagit mig igenom hela december och julhelgen utan en endaste liten  panikångestattack. Det så jag kan bli lyrisk för mindre!

Igår var jag äntligen hos läkare för mina ledsna ögon som aldrig vill bli riktigt bra. han tittade, lyssnade, höll med om att det verkade vara eksem och förklarade lite runt omkring. Sen skrev han ut salvor, skickade mig på provtagning för allergier och avslutade med "... och är du inte nöjd med behandlingen, så hör bara av dig igen så tar vi oss en ny funderare och ser om du kanske ska till en hudläkare." Jag var lite i chock när jag gick därifrån. Jag har träffat mer eller mindre uteslutande ignoranta och dåliga läkare mest hela mitt liv (utom på Kungsbacka närakut), så att det var en helt ny upplevelse med någon som lyssnade och verkade mån om att jag skulle bli rätt behandlad.

Träningen har varit på paus i ett par dagar - jag har levt på träningsvärken från söndagens gympass. Hoho, mina stackars triceps (min mest otränade muskel) och smalben (för jag tjongar fortfarande stången mot benen hälften av alla mina frivändningar). Rent logiskt känns det lite motsägelsefullt att jag har mindre energi nu när jag inte har tränat på ett par dagar, men rent praktiskt vet jag ju att det ger så mycket mer tillbaka. Morgonen idag  var bra trött innan jag kom igång och ut. Dubbelsnooze. Tänk inte så mycket, bara ut! En sväng påväg till jobbet, stavgick i backe uppneruppneruppner - back on track  Jag gillar mörka mornar där himlen sakta vaknar till liv i grått, ljusblått och orange. Springa ikväll hade varit fint, men jag vet inte riktigt hur jag ska hinna. Imorgon är det i alla fall dags för att leka på gym igen!

Det har varit mycket annan mat från vad jag brukar äta under jul. Kroppen känner av det och är lite grinig. Det kommer ta några dagar innan jag är i fas igen. Just nu är jag trött i huvudet och vill helst av sova på maten en stund, men ska jobba till halv åtta ikväll. Längtar träning, längtar stora kramar och en mindre fullspäckat schema än vad mitt är just nu.

Inga kommentarer: