måndag, oktober 10, 2011

Jobbledig.

16:20

Grått ute. Jag är fortfarande lite trött efter en fin helg med mycket lust och lite måsten. Nervarvad. Lars Winnerbäck i högtalarna för första gången på troligt länge. Nostalgi och melankoli.

Nu är jag officiellt arbetslös igen. Jag försöker att inte oroa mig över det, men det går inte särskilt bra. Pengaotrygghet är verkligen inte min kopp te. Otrygghet överlag gör mig väldigt ängslig. Samtidigt måste jag lära mig att leva i den här veckan och inte om två månader när mina sparade pengar eventuellt är slut, annars kommer jag må dåligt och bli lite knäpp. Ängslan gör mig bara oföretagsam och rädd. Jag behöver mitt glada yrväderhumör för att orka.

Jag har aldrig varit arbetslös på riktigt, jag har bara pluggat. Det här är ovana. För en som tycker om att planera sina veckor är det läskig och stressande snarare än skönt att inte ha en susning om hur livet ser ut om en månad. Det handlar nog mycket om att jag känner att jag borde göra något nyttigt och inte bara vara. Arbetslös. Jobbledig? Arbetslös är verkligen ett fult ord - som om något fattas.

Jag vill inte alls bli nere av det här. Det räcker med att det inte är så mycket sol på dagarna och att jag fortfarande jobbar med efterdyningarna av ätstörningar. Jag tänker börja den här veckan med att bli jobbledig istället för arbetslös och se det som något positivt att jag kan göra vad jag vill ett tag tills något annat händer.

Inga kommentarer: