torsdag, september 29, 2011

En bra anledning att vara stolt.

10:49

Ingen kan göra en kopp med Earl Grey-te med honung så god som farfar. Jag vet inte riktigt vad han gör, men misstänker att det är en stor dos kärlek inblandad.

Den här veckan är jag ruskigt stolt över mig själv. Jag har jobbat, åkt och dansat, kommit hem typ halv tio-tio på kvällen, fixat frukost och lunch för nästa dag och sen gått och lagt mig. Lägenheten har successivt blivit stökigare och stökigare. Jag har disk i diskhon från i måndags. Jag borde diska, dammsuga, tvätta, vika tvätt och handla - men, handen på hjärtat, inget av det där är det någon panik med. Jag har helt enkelt bestämt mig för att tänka som Alfons Åbergs pappa - var sak har sin tid.

Så istället för att bli stressad av allt som ligger och väntar på att bli gjort har min lediga tid gått åt till att springa, dansa och handla ett par jeans - och dessutom har jag haft kul och njutit av det, eftersom jag sluppit jag-borde-göra-något-annat-nödvändigare-känslan. Jag åkte trött och seg till KulturATOM för onsdagsjam igår och kom hem svettig, ännu tröttare, men betydligt gladare. Sömnen har också varit bättre - jag somnar fortare och vaknar nyfiken på dagen som kommer.

Ikväll är det äntligen tid för lite lägenhetspyssel - efter att jag har sprungit runt Safjället med finaste Lady Hickups. Jag har levt lustfyllt den här veckan. Det är en bra anledning att vara stolt.

Inga kommentarer: