söndag, september 04, 2011

Dagen-efter-livet.

13:27

I fredags slutade jag jobbet, åkte till Föräldrarhemmet, släppte grejerna innanför dörren, drog på mig löparkläderna, knöt skorna och sprang. I det finaste sensommarvädret sprang jag ifrån hela den sura, tråkiga och omotiverat tjuriga dagen som jag hade haft. Sen passade jag på att kanalisera ytterligare lite energi på lite efter-fys och sen kände jag mig som en storm hade dragit över - mycket lugnare och gladare. Hurra för aggroträning!

Sen dess har helgen varit som jag velat. Harta och jag stack till sista Riddim Rockerz och dansade bort några timmar. Hon är så söt, all over. Vi fick Stor Bror-taxi hem när vi inte orkade dansa mer och trots att jag vaknade upp dagen därpå med en intensiv känsla av att vilja skjuta mig i huvudet hellre än att gå till konferensdagen med jobbet, så blev det en väldigt bra dag. Konferansen gick smidigt, efter att ha fått i mig frukost var jag inte alls särskilt trött och strax efter halv sju hade Harta, Stor Bror och jag packat in oss i bilen, påväg till Staden Som Ingen Behövde och ytterligare en kalaskväll. Jag borde ha varit jättetrött - jag har jobbat och tränat hela veckan, rev av ett aggroträningspass på fredagkvällen, dansade i två timmar, sov för lite och jobbade lördagen - men jag var så pigg att jag nästan studsade i baksätet. Eller så var det fjärilarna i magen som stod för studsandet. Det är möjligt.

Igårkväll var inte riktigt som planerat, men ändå väldigt bra. Stor Bror är krasslig och däckade mer eller mindre på studs när vi kom hem - jag åt en bit av Hartas födelsedagstårta innan jag kurade ner mig i soffan.

Jag vet inte riktigt vad det är med att vara här som gör mig så lugn och glad. Det är en salig röra med kläder och grejer överallt, köket är ett kaos och behöver en något får en göra sig beredd på att leta. Det hade stressat ihjäl mig hemma. Men inte här. Det är någon slags total acceptans-känsla som bygger bo i mig när jag är här. "You look lovely." sa Harta till mig igår och jag tror henne. Jag kände mig lovely. I taxin på väg hem kom vi på att om bror är en viking, då måste jag ju vara en valkyria? Fuck Yeah. Jag vaknade och gick vrålhungrig och handlade vid halv tio - sen kurade jag ner i soffan igen och slumrade och sov tills typ ett. Huden runt mina ögon är paj efter två kvällar i rad med smink, men ÄH. Fjärilarna är fortfarande aktiva. Harta och Stor Bror ligger i ett trassel i sängen bakom mig och snusar. Någon vaknar, går på toa, dricker vatten, somnar igen. Jag slösurfar, läser bloggar och funderar på om jag ska gå och kika i affärer ett tag eller försöka få tag på min telefon som glömdes bort i en ficka igår. Dagen-efter-livet. Det bästa livet här just nu.

Inga kommentarer: