onsdag, maj 18, 2011

There and back again.

12:12

Igår gjorde jag min audition på Åsa och kom inte vidare. Det suger. Mitt solo kändes OK, men inte riktigt bra - det kändes som jag ville visa mer än jag kunde prestera. Efter lunchen, när vi fått reda på vilka som gått vidare och inte, och resten av dagen igår var jag helt slut och urladdad. Jag orkade ingenting och gjorde ingenting heller. Jo, jag hade dejt med mitt badkar, drack massa te, slösurfade och åt en fantastisk god kvällsmat.

Jag lärde mig ganska mycket på det dryga dygnet som jag var borta. När jag satte mig på tåget i måndags eftermiddag var jag helstirrig, stressad och sammanbiten, tills jag kom på mig med att vara det - och undrade varför? Jag gör ju det här för att det är roligt, varför stressar jag upp mig så mycket? Jag bestämde mig för att ta det seriöst, men inte alltför allvarligt, sov en timme och kände mig mycket mr positivt inställd till livet efter det. När jag kom hem dagen därpå övade jag på att göra som min kloka och fina mormor och mamma säger åt mig: att låta ambitionen vila. Ok, det är stökigt i lägenheten, det ligger ren tvätt i soffan, disk i diskhon och jag behöver handla... men jag behöver inte göra det nu. Så urladdad som jag var igår så behövde jag mest av allt sitta still och ta det lugnt, så det var det jag gjorde.

Imorse vaknade jag mer uppladdad, men inte riktigt på topp än. Idag ska jag rappa framför folk och det kommer bli en utmaning - just nu känner jag inte alls för det.

Jag tar hand om mig. Efter mycket tankar om det så inser jag att jag kommer fortsätta vara petig med maten, men av en helt annan anledning än förut. Förut var det krampaktigt och strängt, med strama gränser för vad som var OK och inte - idag är gränserna mer öppna, det mesta är OK. Anledningen till vad jag äter har också förändrats - nu äter jag för att jag vill ta hand om mig själv och ge min kropp sånt som jag vet att den mår bra av. Så mycket den har stått ut med, så många oförtjänt elaka tankar jag tänkt om den. Nu vill jag ta hand om den, för att den är fin och vacker.

Inga kommentarer: