lördag, maj 14, 2011

Hellre försöka än att inte försöka alls.

22:50

Förra gången jag skrev skrev jag "jag försöker hellre än att inte försöka alls." och att nästa år tänker jag söka in till Åsa folkhögskola, för jag missade ansökningsdatumet i år.

Det är rätt, men samtidigt helt fel.
När jag såg att ansökningsdatumet redan varit blev jag först lite ledsen och besviken, men så tänkte jag att det går ju att söka i efterhand till många högskolor, så jag skickade på gott och ont iväg ett mail och frågade om det gick att göra en sen anmälan? I onsdags fick jag svar och ett nummer att ringa. I torsdags ringde jag och frågade och nästan dog av chock när hon svarade: "Javisst, vilken dag vill du komma på audition?"

Så, jag ska på audition på tisdag, vilket innebär ett solo, utgallring, och om jag går vidare, ett par dansklasser, personlig intervju och ett fyspass. Jag har haft lite panik över att sätta ihop ett solo - jag har aldrig koreograferat på riktigt förut. I kombination med att det har varit pre-showcasevecka och skola som vanligt har det varit stört mycket att göra. Jag var genial i söndags och ägnade några timmar att göra matlådor på - och har älskat mig själv lika mycket varje gång jag bara kunnat plocka något ur frysen/kylen till lunch/middag. Halleluja för planering!

Jag började fundera, pussla och testa ihop mitt solo direkt på torsdag eftermiddag och mellan skolan och genrepet inför showcaset på fredag. Idag var det showcase på Pustervik och en del av dötiden mellan mina danser ägnade jag åt att träna solo och komma på det sista. Twisted D ska kika på den imorgon (snällast <3) och förhoppningsvis kan jag träna ett par timmar på Twisted.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa och är helt slut, både i kroppen och huvudet. En kopp te och ett par bitar choklad avslutar kvällen och en arbetsam vecka. Jag fattar fortfarande inte riktigt att jag ska till Åsa på tisdag, det är overkligt. Men jag vill, åh, jag vill.

Inga kommentarer: