lördag, januari 01, 2011

Hej 2011!

12:59

Hej och välkommen 2011!
Jag konstaterar att igår var nog en av de bästa nyårsaftnar jag haft ever - mina tre bästa vänner i samma hus, god mat och lugn och ro. Ingen hets att gå ut på krogen, ingen hets att dricka en massa alkohol och i det sällskapet behöver jag inte ens anstränga mig för att umgås med någon. När klockan slog 12 stod vi ute på balkongen, frös, skrattade, drack mousserande/öl/drink och stod på varandra för att försöka hålla värmen. Efter tre bäddade vi sofforna och somnade pang bom nästan såfort huvudet träffade kudden. Kärlek hela kvällen. :)

Jag försöker behandla årets första nya dag som alla andra dagar, men det är mycket tillbakablickar och tankar på hur jag vill göra det nya året. Helvete, det är så mycket att jobba med att jag blir lite missmodig av att tänka på det. Men jag tror att om jag tar det lite grann i taget, så kommer det att gå. Jag hade en sjukt jobbig allt-jag-kan-tänka-på-är-mat-dag i förrgår och var så himla arg för det. Först på kvällen kom jag på att det är nog första gången jag blivit arg istället för att bli ledsen, rädd eller få ångest. Sen var jag arg och glad i en enda röra, men det kändes bra. :) Det är lite så jag menar - en sak i taget. Det kommer fortfarande skitjobbiga dagar, men nu hanterar jag det inte alltid likadant som jag brukade.

Dock är jag lite skrämd av tanken på 6 dagar i Stockholm och Tyskland. Ovana situationer, ovan miljö och ingen familj. Otrygghet är en av mina värsta känslor som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Hur gör en för att hitta trygghet i det okända, eller för att inte bli skrämd av det?

Inga kommentarer: