lördag, oktober 02, 2010

00:42

Idag har jag inte tränat. Det är en balansgång att inte ta i för mycket när jag inte har akut ont längre och samtidigt inte träna varje dag, för att jag vet att det är viktigt att vila mig också. Idag, lugn och ro. Imorgon, hopp och lek igen. :)

I onsdagskväll åt jag kyckling för första gången på väldigt länge. Det smakade gott, men dagen efter var magen allt annat än glad och jag diskuterade med Bus på kvällen om det är så att magen liksom vänjer sig av med att kunna smälta kött lika bra om man inte äter det på ett tag? Många andra enzymer och grejer i kroppen nedregleras ju när de inte används. Hmm, måste ta reda på. I vilket fall kommer jag fortsätta att vara mestadels vegetarian/vegan med massa inslag av raw food framöver - det är så min kropp mår bra och är glad. :) Förresten testade jag raw food-pajen på café green&rum vid Lilla Bommen i torsdags. Den var väl OK, men inte så mycket att skryta med - då har allt jag och Lady Hickups lagat i raw food-väg hittills slagit den där pajen med hästlängder! Jag får massa kommentarer och beröm för min mat i skolan, vilket är rätt roligt och lite jobbigt att ständigt behöva förklara vad jag har med mig. Fast mest roligt. :)

Nu är det visst dags att dra sig hem. Tack och lov för bilskjuts!

3 kommentarer:

Bella sa...

Jag måste också förklara och det om jag råkar ha nåt annat än husmanskost. Vilket jag aldrig har med...

Louice sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Louice sa...

Jag tror att det beror på att tarmarna jobbar långsammare när kroppen är van vid växtbaserad föda och att köttet därför hinner komma längre i sin förruttnelseprocess nu när du är van herbivore. Jag skulle nog dö om jag fick i mig kött. Bara mjölkprotein gör mig sjuk i tre dagar.