fredag, juli 02, 2010

Träningsvärken från helvetet och barfotalöpning.

08:55

Och som jag förutspådde igår så har jag träningsvärk från helvetet idag.
Jag vaknade igår och kände: "Ja, men det här är ju rätt OK ändå!"
Jag vaknade idag och tänkte: "Aj. AJ!" och på den vägen är det. Totalt invalido med muskler som ömmar vid försiktigt tryck och det är en sedvanlig pina att utföra resa sig upp/sätta sig ner-rörelser samt att använda armarna på något sätt. Promenad till jobbet imorse och hela kroppen skrek i protest de första minutrarna innan den hade vaknat lite. Och det sjukaste är att på ett plan så känns det sååå bra. :)

Igår var det inbokad löptur med Lady Hickups - varken hon eller jag kände för att utföra några stordåd, så det blev en lagom lugnt tur från farmor och farfar till Safjället, runt ett varv och sen tillbaka. Båda var rätt slut efteråt, jag med min söndertränade kropp och hon efter sin första dag på nya jobbet (GRATTIS! =D) men oj, vad duktiga och nöjda vi kände oss för att vi genomförde passet ändå! Idag är det välförtjänt vilodag och jag kommer njuta av den till tusen! :)

Jag är mycket för basic träning - går det att träna på egen hand utan hightech-maskiner är jag mer än glad. Därför tycker jag också om tanken på barfotalöpning (som är mer eller mindre all over bloggosfären redan). Med inspiration från coola Freddy och Maria på Into The Wild fick jag reda på att jag inte behöver skaffa ett par snordyra Fivefingers innan jag kan testa på det - Freddy använder Aquasocks och är happy happy med det! :) Så när jag insåg att jag faktiskt hade ett par liknande skor i garderoben sen en Afrikaresa var saken given- ut och lek!
Jag tog mina första trippande steg i barfotalöpningens land genom måndagens stavgångstur i Bunketorp på 3,5 km och det gick galant! Lite ömma fötter efter knallande på grus, men det tar jag som ren ovana och tänker mig att en längre invänjningsperiod kommer lösa det. :) Resultatet var en kännbar träningsvärk i framsidan på fötterna, precis där man böjer och sträcker. Idag knallade jag till jobbet i mina Aquasocks och känner inget negativt än, trots att jag gick på asfalt. Can't wait tills det blir dags att pröva löpning med dem! :)

Inga kommentarer: