måndag, juni 07, 2010

Inlines och jävla måndag.

12:34

Jag blev inte bönhörd - det duggade lite lätt imorse när jag rekade väder, men jag smälter ju inte av lite regn, så jag var på't ändå. Efter att ha tagit mig igenom hela karusellen med att packa ombyte, packa mat, packa upp igen för att jag hade lagt vantarna i ryggan och slutligen dra på mig alla skydd, hjälm och slutligen inlinesen begav jag mig, något ovan och lite vinglig iväg. Det var superkul och gick som en dans!... fram till det ögonblicket när jag, ca 20 minuter hemifrån insåg att "Jag har ingen bromskloss kvar, den är utsliten sen förra sommaren." och konstaterade att jag kan inte stanna.

Så, den enda riktiga backen tog jag av inlinesen och gick nerför. Fine and dandy, problemet löst! trodde jag. Sen visade det sig att en av de långa fina raksträckorna precis innan Mölndal hade kombinationen sväng+ lömskt långsamt svagt sluttande backe + övergångsställe efteråt. Övergångsstället upptäckte jag ungefär samtidigt som det började gå lite väl fort. Efter att ha gjort en übersnabb riskkalkyl i huvudet om jag skulle chansa och åka över i alldeles för hög fart och hoppas att ingen bil skulle komma, gjorde jag det enda som jag kunde komma på (bortsett från att slänga mig på asfalten) - jag åkte in i en lyktstolpe och lyckades i farten stuka tummen riktigt ordentlig. Sen var det inte kul längre och jag tog första bästa buss till jobbet.

Nu är tummen uppsvullen som en mindre ballong och jag är ofrivilligt vänsterhänt. Hittills kan jag konstatera att klä av sig (sportBH. ingen knäppning. yay.), duscha, klä på sig, skära grönsaker och äta sallad tar ungefär hundra gånger längre tid än vanligt... och då ska vi inte prata om att försöka hantera en datormus med höger.

Så, jävla måndag.
(Ja, ni får skratta åt mig. Jag ska också skratta åt det här så fort det slutar göra så ont. Tyck synd om mig lite först bara. :P)

2 kommentarer:

Bella sa...

Så där går det när man ska vara duktig och motionera ;-) Hoppas tummen blir bättre snart!

Fummelfot sa...

Ja, visst är det typiskt! Jag ska se till att få en ny broms till inlinesen, så ska det nog gå bättre då. :) Tack! :)