lördag, juni 26, 2010

Äventyren över (för den här gången).

17:39

Ja, kära vänner, familj, nyfikna bloggläsare och alla ni andra - nu är jag hemma igen!
Sista dygnet blev väldigt mycket som jag haft på känn att ett sista dygn på tågluff lätt blir - vi ankom till Zürich 23:09, var jättehungriga och ägnade 1,5 timme åt att virra omkring i stan med äckeltunga ryggsäckar och tomma magar och försöka hitta något ställe som hade öppet där vi kunde äta! Gabs åt på McDonalds, men eftersom jag hellre svälter än äter där, så fick jag vackert gå utan mat, för allt, verkligen ALLT var stängt. Halv ett gav vi upp och befäste oss i den enda vettiga parken vi sett hittills och försökte sova. Jag vaknade (av mardrömmar om hur poliser jagade oss genom hela Zürich för att vi inte fick sova i parken) kvart över tre av att jag var kissnödig och frös så jag skakade - sen låg jag i tio minuter och dividerade med mig själv om hur kissnödig jag faktiskt var och hur mycket mer jag skulle frysa av att gå upp och rota fram mer kläder jämfört med att ligga kvar och försöka hålla värmen. Kissnödigheten och kölden vann - när jag fått på mig mer kläder slumrade jag från och till tills klockan blev kvart över fem och det var OK att vakna. Såhär såg jag ut på morgonen:

Jag har på mig en sjal, en långärmad tunn trölja, en t-shirt, en underställströja, en hoodie och en t-shirt igen. På benen ståtar jag med leggings, shorts och sen långkalsonger utanpå det. Plus skor och strumpor, I sovsäcken. Jag vinner nog ingen skönhetstävling på det, men katten vad kallt den natten var! (Vi kände oss ganska eländiga då, men nu skrattar vi mest åt det. :))

06:02 hoppade jag och Gabs på tåget mot Hamburg, bytte där med ett par timmars mellantid och jag kan lugnt säga att lika roligt det har varit som att tågluffa, lika ljuvligt var det att komma hem igen. :) Jag lovar att återkomma med lite mer historier och bilder, men just nu känner jag mig ruskigt backpack-laggad (en nyuppfunnen variant av jetlag) och behöver ett par dagars återhämtning - jag börjar med att grilla med Lady Hickups ikväll och sticka en sväng till Bunketorp på löptur imorgon. :) Och duscha. Och sova i en säng! =D

Kort bara - tågluffen var helt fantastisk. Jag har sett så mycket, träffat så mycket människor, mött vänlighet och leenden och förundrats över människor kraft och vilja och förmåga att skapa. Jag har känt mig fri och lycklig med mitt hus på ryggen, skrattat med Gabs och Bus tills vi fått ont i magen och upplevt en otrolig matkultur. Jag kommer tågluffa mer och jag kommer åka tillbaka till Italien, det lovar jag er. :)

Kärleksklotter i Rom.

Inga kommentarer: