söndag, april 25, 2010

Fredagskonsert, lördagsdansande och söndagsavbön.

19:56

Både min fredag och lördag har varit awesome. Fredag innebar en tripp till Bagaren och Kocken med Gabs och Lady Hickups, där jag ägnade en hel del tid åt att pipa i falsett och utbrista saker i stil med: "Åh, titta på DEN!" och liknande. Jag ville ha ungefär hela affären. Gabs inhandlade kavel, slickepott, spirtsar och muffinsformar. Lady Hickups köpte en grönt litet zestjärn och spritsar... och jag slog på stort och köpte en spork. Ja, såna utsvävningar är det jag kan sträcka mig till när ekonomin går på knäna. Min spork är jätterosa i alla fall. :)

På fredagskvällen var jag först hemma och hade mys med mamma - vi lagade mat och tittade på en bedrövligt dålig handbollsmatch som pappas tjejer spelade. Jag stack dock iväg innan matchen var slut eftersom jag skulle på konsert. Petter-konsert. Jag var helt hypad när jag gick till stället och sen fick jag sitta och vänta i 2 timmar eftersom jag är sjukt orutinerad med klubbspelningar och inte lärt mig än att artisten inte kommer att komma på scen förrän vid 23, även om det står annat på nätet. Det var aptråkigt, men konserten var värd varje minut. Jag hoppade, viftade med armarna, sjöng och skrek, allt i en salig blandning, i en timmes tid. Petter kickar ass, så enkelt är det. :)

Lördagen bestod av extrainsatt dans - 3 timmars nötande av koreografier, men det var både välbehövligt och bra. Jag känner mig mycket mer säker nu än innan i lördags. Kvällen spenderades med Lady Hickups, vi hade raw food-tacosmys innan vi drog till Kontiki på klubb Love Tip (gå dit!). Väl där sa vakten till oss "Alltså, jag är ledsen, men det är helt knökat där inne, jag kan inte släppa in er nu." Då hade Lady Hickups varit kissnödig i typ 20 minuter och sa det med aningen panik i blicken. Det hela slutade med att vakten sa: "Vad säger man åt det? Okej, gör såhär - ni går in och jag har helt enkelt inte sett er." Världens bästa dörrvakt! Så, in kom vi och dansade oss svettiga och lyckliga till reagge tills jag var så trött att ögonen gick i kors och jag inte kunde gå rakt. Då åkte vi hem, lagade Carbonara mitt i natten och däckade i soffan. Lovely night. <3

Idag har varit 2 timmar NYC och jag ska göra avbön på en gång - jag har haft ont i halsen ända sen jag vaknade. Jag borde inte ha tränat, jag vet det. Jag förtjäna en utskällning, ja. Saken blev inte bättre av att jag gick dit med tanken "Jag säger åt Twisted T att jag inte mår helt reko och sen får jag ta det lite lugnt." Jo tjena. Jag har tänkt så många gånger förut - hittills har det aldrig funkat. Inte idag heller. MEN - jag känner mig mycket säkrare på koreografin och har ingen ångest över att showcaset är om mindre än en vecka. Det är bra. :) Vad som är mindre bra är att hela halsen kliar och jag är inte precis piggelin. Jag boostade mig med en god smoothie när jag kom hem och ska i säng i tid ikväll.

Annars har jag varit stand-in för farmor och farfar i den årliga vårstädningen, sopat grus, slängt julbocken i granris och dragit maskrosor och döda växter. När jag var klar utanför kom jag in på den lilla innergården och kände att "Nej... de kan inte få komma hem från Spanien och så ser det ut som kriget här." så jag började städa där också. Nu är det sopat och ser tusen gånger mycket bättre ut. Vilka vuxenfasoner jag har lagt mig till med. :P Jag har också kavlat knäckebröd till tusen (lika bra att göra dubbel sats, det dunstar ju!) och glömt en stekpanna med solros- och sesamfrön på spisen. Knäckebröden är snart klara och fröna blev brända och luktade pyton, så de hystade jag i sopen. Nu ska jag fixa kvällsmat och placera mig i soffan framför vad som nu går på TV. :)

Inga kommentarer: