onsdag, december 23, 2009

ny lägenhet, nya förutsättningar.

11:56

jag pluggar lite, funderar, läser lite i receptböckerna har jag bredvid mig och pluggar lite mer. det känns bättre såhär istället för att sitta framför datorn och stenkoncentrerat försöka producera text. kanske mer effektivt också, vem vet? :)

jag har i alla fall kommit fram till något (bortsett från att det är otroligt irriterande att veta vad jag menar men inte få ner det i skrift) - jag tror jag ska starta en ny blogg när jag flyttar hemifrån, vilket ju sker om en sisdär ynka 6 dagar. :) jag älskar min blogg nu, men det är mer ett tankeplank och dagbok än någon dokumentation av det jag är intresserad av - mat och träning, lite specifikt dansen där. ju mer tiden går, ju snabbare utvecklingen går, ju fortare allt ska fixas och allt ska kunna köpas färdig, desto mer vill jag göra allt själv. jag var hemma påmysfrukost hos Bus&Bumby för ett tag sen och drack hemgjord saft, åt bröd från Alvar och Ivar, egenbakad äpplekaka och hemgjord kokosglass. det bli ätande ur ett annat perspektiv, mer än bara fylla magen. det ursprungliga av att ha gjort det själv. när jag plockade äpplen, blåbär och lingon i somras - jag blir lycklig bara av att tänka på det, både för den njutningen jag fick av det då och den jag får nu när jag använder dem.

det är lätt att glömma bort, känslan av att äta egenhändigt fiskad och rensad aborre på egenbakat knäckebröd. jag försöker inte förespråka eller påstå att vi ska gå tillbaka till bondesamhället och att alla ska ysta sin egen ost... men jag vill kunna göra det, och jag vill pröva det. och fram för mer ekologiskt, för gladare grisar och kalvar som får vara med sina komammor. jag kommer gå från normalbortskämd ung vuxen som bott hos mina föräldrar i typ ett år och kunnat be mamma köpa hem vad jag vill ska finnas hemma till ung vuxen med en begränsad budget och ansvar för hyra och hushåll och jag har en vision om hur jag vill ha det i mitt kök, vad för mat jag vill laga och vilka råvaror som ska föredras. det kanske inte kommer bli som jag vill från ruta ett, men någonstans måste man ju börja, eller hur? :)

Inga kommentarer: