torsdag, december 31, 2009

liten jag på jorden.

16:12

hej på er.
det har varit bra tyst från mig i några dagar, med den enkla anledningen att jag har flyttat till min lägenhet, med allt vad den innebär av att bära lådor, äta take-away-sushi sittandes på golvet med mor, far och Stor Bror som hjälpte till att flytta eftersom jag inte ha några stolar än och packa upp, packa upp och packa upp. jag har varit till sophuset med kartonger och papper och skräp gudvet hur många gånger sen jag kom hit i måndags. nu börjar det ta form, det är inte en massa kartonger med saker överallt och inte alltför stökigt. fortfarande en hel del som ska göras, såklart, men jag är en bit påväg.

jag hade tänkt mitt kök mindre än vad det egentligen är och blev glatt överraskad när jag upptäckte hur stort det faktiskt är. var och handlade i måndags kväll - det tog mig en och en halv timme och jag var helt slut efteråt. jag tycker mat är viktigt och den senaste tiden jag bott hemma har jag mer och mer insett hur viktigt. för varje vara jag tänkte köpa fick jag alltså ställa mig och tänka hur den hade producerats, fanns det något ekologiskt alternativ och tyckte jag det i så fall var värt prisskillnaden? det ÄR inte lätt att vara medveten konsument, inte ens om man som jag faktiskt har en del bakgrundskunskaper (och speciellt inte med en restriktiv budget). men mitt kylskåp ser mycket mer ut som jag vill ha det själv nu. ekologisk mjölk, fil, smör, ägg, svenska äpplen. i skafferiet trängs ekologiska havregryn och rågflingor med mjöl från Saltå Kvarn och min underbara röda Kenwood som jag fick av en av mormors bekanta. jag tycker om mitt kök <3.

det har varit känslosamt och utmattande. delvis sån där jobbigt seg utmattning, för jag har inte haft ro till träning sen den 22a när jag kom hem från Falun (vilket skulle visa sig bli en mardrömsresa) och det kanske inte är mycket med en veckas träningsuppehåll, men jag märker så väl när orken försvinner och sömnen blir kass. när jag helt slut hade suttit i en dörröppning och bölat i tisdags gjorde jag det enda vettiga i den situationen: slutade packa upp, bytte om till tärningskläder och gick ut och sprang. som genom ett trollslag försvann klumpen i magen och jag mådde mycket bättre OCH vaknade betydligt mer utvilad morgonen efter. det är lite magiskt faktiskt. :)
de senaste tre dagarna har jag trotsat en allt mer bitande kyla och sprungit en bit varje dag. jätteskönt. idag var det för kallt för mig, jag fick ont i magen men klarade i alla fall av att avsluta rundan. sen tinade jag upp mina stackars fingrar, näsa och kinder med en välförtjänt varm dusch. :)

Falun ligger lite för långt bort nu för att det ska kännas riktigt bra nu. telefoner är bra med inte lika bra som att kunna lägga min hand på hans kind och lova att det kommer ordna sig. det tär, men jag vägrar loopa ner mig i dumma tankar. allt är förgängligt, så också det ledsna. Bob Hansson är en klok man.

idag är det nyårsafton, jag ska äta middag med Mikkis, Gabby, Banana och folk i Kollektivet, ha lockigt hår, en ursnygg klänning och dricka bubbel. jag ser fram emot den här kvällen. :)

Inga kommentarer: