söndag, november 08, 2009

one, two, three - go.

21:05

det känns inte som jag gjort mycket idag, men dagen har tydligen gått ändå. dagar har ju en tendens att göra det.

började dagen med att följa med mammi på en jogg-promenadrunda i Bunketorp - hon vill komma igång med träningen igen och jag är så gärna med som sällskap. :) väl hemma igen blev jag ombedd att slänga ihop en Tobleroneparfait (mycket god för övrigt, bara något för söt. ska nog göra på mörk Toblerone nästa gång) och i samma veva passade jag på att skålla lite rågmjöl och rågkross tillsammas med lite nyponsoppapulver. Mikkis och jag hade lite brödbakdiskussioner för ett tag sen och jag fick lite nya tips och idéer, bland annat då att baka med nyponsoppa som degvätska. under tiden det skållade mjölkrosset svalnade passade jag på att ta in lite av mina äpplen jag plockade på Sommarstället och förberedde för att göra torkade äppelringar. trots att jag lagrat dem så bra jag kan så tror jag inte att de håller hela vintern och jag tycker inte om att slänga saker jag kan använda istället. så, kärna ur och skära i tunna skivor och sen skjuts in i ugnen (efter brödet då). de ligger fortfarande där inne och gonar sig, det tar lite tid, men det blir nog värt det. :)

brödet var med (som sagt) skållat rågmjöl, rågkross och nyponsoppapulver. smula ner 1,5 pkt jäst och lösa upp med skållgröten. i med 2 tsk salt och sen höftade jag med mjölet, som vanligt. bättre att se och känna på degen när den ser klar ut än att följa recept slaviskt (möjligtvis om det är första gånger jag gör något). alltså - i med typ 1,5 dl russin och så rågsikt (och lite grovt rågmjöl för rågsikten tog slut) tills degen kändes lagom icke-kladdig och sen jäsning i 45 minuter. utbakning till till bullar och lite mer jäsning i 30 min. skjuts in i ugnen på 225 grader i 25 minuter --> världens godaste russinbullar. mumma. :)

dans ikväll också! NYCn var lite dämpad för Twisted T var sjuk, men hiphopen var lika galen as ever, med en hypad Jojje som är halvt urflippad hälften av tiden och varvar det med riktigt seriösa grejer, i vanlig ordning. om jag glömt att nämna det - Jojje är min gud.

jobb nästa vecka för att rädda min stackars ekonomi. dans på eftermiddagen och sen hem till Mikkis för kvällsplugg. varför starta lugnt när man kan rivstarta? ;)

Inga kommentarer: