söndag, september 20, 2009

sagolikt Sommarställe och arg hiphop.

21:49

hemma igen efter en helt sagolik helg på Sommarstället. vädret har varit sol, sol och på mornarna har hela sjön varit full med dimma som sakta lättade på ett magiskt sätt när solen tittade fram över trädtopparna runt en halv åtta där mamma och jag åkte runt på Velen och vittjade burar. jag har lekt pensionärsfasoner och plockat ett par liter lingon och en hel överfull korg med äpplen (och lite blåbär. jag skulle egentligen inte det, men de var så fina fortfarande och riset bara dignade, så jag kunde inte låta bli. :)). vi har ätit morötter och rödbetor från mormor&morfars land och jag säger bara det - de som påstår att konventionellt odlade grönsaker är "samma sak" som egenodlade... det är fan bara ljug. svarta tungor och grodor som hoppar ur munnen och allt sånt där. LJUG, I TELL YOU! så som de grönsakerna smakade, som plommon eller äpplena vi får, det finns det inte en grönsak i en enda Ica som kommer i närheten av.
(önskedröm: få pengar och tid nog för att skaffa bostad med trädgård stor nog för land och fruktträd.)

igårkväll uppe på Södergården och det vankades ostkaka med grädde och hjortronssylt till efterrätt. jag åt - sen fick jag ligga på golvet en stund tills jag återhämtat mig. idag var det blåbärspaj med glass och ja-aa... jag är ett kakmonster. sen är det en gång om året, so who cares egentligen? :)

mamma var snäll nog att köra iväg hemåt i tid för att jag skulle hinna till hip-hopen. <3 det blev en frustrerande lektion. Joje visade, jag försökte göra likadant, men min kropp gjorde inte riktigt som hans, så när han dansade hiphop så kände jag mig som jag försökte genomföra ett Friskisk&Svettis-aerobicpass. jag blev bara mer och mer förbannad, vilket i och för sig var rätt bra eftersom jag fokuserade sjukt mycket, men det är otroligt frustrerande att försöka utföra en rörelse på ett sätt och det ser inte alls ut så när jag ser mig göra den i spegeln. många tysta svordomar och ett snabbt snack med Joje efteråt som tröstade: "Ja, jag vet. Men det kommer, forsätt dansa bara. Grymt bra kämpat idag!" kändes lite bättre och skönt att han ser mig. sen spelade jag arg hiphop (Busta Rhymes --> "And I'll hurt yoooouuuu....") på för hög volym i iPoden och övade waves på tåget hem. fortfarande lätt förbannad och fast besluten att lägga extra tid på att öva i veckan.

nu ska jag återknyta bekantskapen med min egen säng.
nighty night. :)

Inga kommentarer: