måndag, september 14, 2009

boy, you came around and you knocked me down (knocked me down)

21:38

kvitter kvitter för en väldigt trevlig måndag. dagen inleddes med en promenad mot Örgryte och sen hem för en snabb dusch och packa iordning för att ta mig till Kollektivet och Mikkis. jag visste att jag skulle ha mycket böcker med mig, men jag var faktiskt inte beredd på att det i princip blev ett helt jäkla bibliotek. pardon me, ett helt jäkla snortungt bibliotek. jag var varm vid Centralen, svettig vid Kompassen och vid Kungsport rann det svett nerför ryggen. när jag faktiskt kom fram till Kollektivet (40 minuter för sent efter en vända i skolbilioteket som innebar -2/+3 böcker) var jag helt genomsvett och flåsig á la ånglok efter att ha kämpat mig upp för de hemska 4 trapporna man måste bestiga innan man når Kollektivet. pust! heavy start på morgonen, men Mikkis kramade mig och efter lite vatten, frukost och kaffe var allt bra igen. Mikkis var oanständigt brun och förkyld efter en vecka i Grekland, hade ätit massa god man och köpt med en flaska med massageolja till mig. woho! ska bli kul att pröva den. någon frivillig? ;P

kämpat med Brymans "Social research methods" som praktiskt taget fick mig att somna med näsan i boken. varvade lite med "Statistik för hälsovetenskaperna" på eftermiddagen. ringde till skolan och fick reda på att JAG FICK 6000 KR I STIPENDIE! så jag behöver inte stå för alla Umeåkostnader trots allt. me very very happy. :)

halv fyra pallrade jag mig iväg till TFDA där jag slocknade i en soffa innan isolation:en. shit, hur kan man bli så slut av att läsa böcker en hel dag?! började på koreografi idag - mycket skarpa rörelser blandat med mjuka "slow-motion". oooh, den är snygg! (låt: Omarion - Icebox)! på NYC:n var det också ny koreografi som gällde. nästan raka motsatsen till isolationen. fortfarande snabb, men mycket mer punk/rock och där man riktigt kan teaterapa sig, släppa loss både kroppsspråk och minspel. sjukt roligt! :D (låt: Peaches - Boys wanna be her)

väl hemma snodde jag ihop en efterlängtad kikärtsgryta på enklast möjliga sätt - krossade tomater, grönsaker (haricots verts, vitkål, paprika, lök, majs, gröna ärter) och kikärter, kryddor (spiskummin, curry, paprikapulver, cayennepeppar, s+p). avnjöts på divan, slötittandes på TV. mumma. :)

nu ska jag packa ner mig i sängen - gym tidigt imorgon och sen plugg hela dagen tills det är dancingtime igen. Mikkis har seminarie, så jag får klara mig bäst jag kan. disciplin!
(jag skänker lite kärlek till låten "Knock You Down" med Keri Hilson som jag tycker väldigt mycket om just nu.)

Inga kommentarer: