onsdag, augusti 26, 2009

the real thing.

20:48

first of all: jag längtar efter Mikkis och Banana så jag nästan dör. på måndag tjuvstartar vi åter vår tillvaro med högskola, tentor och fika med tillhörande skvaller i tid och otid. lägg till lite grymma fester, logik á la "det här klänningen är i och för sig dyr, men... jag knarkar ju inte." samt ut-på-krogen-kvällar så har ni min höst. ÄNTLIGEN! :D

under dagen har jag varit med på min första budgivning. tyvärr fick jag inte lägenheten, men det är ju gott om tid än tills jag slutar plugga om ett år, och då ska jag helst ha både lägenhet och jobb, så det är ju bara att börja leta och keep going. :) började fundera igårkväll när jag låg och skulle sova och kom på att: "Men, jag har ju inga möbler!" så, det är nog lika bra att göra upp månadsbudget lagom till skolstarten och försöka spara så mycket som möjligt till framtida behov (speciellt med tanke på min förestående tågluff sommaren 2010). en väl tilltagen buffert har ju ingen dött av. :) när jag luftade mina funderingar för mamma visade det sig dock att jag kan få både bord och stolar hemifrån om jag vill. sen introducerade hon en förnämlig idé kallad "loppis". härligt, billigt OCH dessutom vettigt ta reda på sånt som andra inte vill ha. IKEA i all ära, men man behöver ju inte köpa nytt hela tiden.

jag saknar så innerligt att handla och laga mat bara till mig själv. som jag har förstått det av allmänt singelsnack så ska det tydligen vara ett aber att "bara laga mat till sig själv och äta själv hela tiden", men jag håller inte med. sure thing, det är inte alltid kul att stå ensam i köket en kväll och försöka få ihop lite matinspiration och sen äta maten i ensamhet, men för det allra mesta så njuter jag av att laga min favoritmat eller pröva nya recept utan att behöva anpassa mina matvanor och vad jag vill äta efter någon annan. att sen sätta mig vid fint dukat bord och kunna ha fullt fokus på maten jag just omsorgsfullt lagat till, det är inte fy skam det heller. eller så är jag så skadad av att bo hemma med familjen att jag glorifierar det å det grövsta, det är ju också en möjlighet. :P (fast faktum är att ju längre jag bor hemma, desto mer "gör jag själv" - bakar eget bröd och knäckebröd, gör egen sylt&chutney, lagar indisk mat från grunden med alla kryddor istället för att använda färdiga kryddbladningar osv. ge mig en lägenhet och ett par månader så kommer jag säkert att koka egen buljong och odla egna kryddor också. and it's a good thing, det ger en dimension till på matlagningen att veta precis vad som finns i och att jag har gjort i princip allt själv. mat för själen också! :))

i alla fall fått nöjet att pröva på ny maträtt idag - linssallad med korv som var way much better än vad jag föreställt mig. röda, gröna och svarta linser, kokta och blandade med tunt skivad rödlök och finhackad vitlök, en skvätt olivolja, lite salt+peppar och tomatpesto. lägg till lite skurna tomater, haricot verts, ruccola, vitkål samt smörstekta färska champinjoner och lite merguezkorv, så har ni en mätt och belåten mage. :)

sällskapssjuk till tusen ikväll. behave woman, behave!

Inga kommentarer: