torsdag, mars 06, 2008

wherever you go, my heart will follow.

16:42

jag tror inte jag passar som storstadsbo egentligen. efter att ha handlat tog jag 6:an hemåt och kände klaustrofobiska vibbar när det bara vällde in mer och mer folk på spårvagnen för varje hållplats. "Meeeh!" tänkte jag och gick av vid Gamlestadstorget trots en bag full med ren tvätt, sovgrejer och nyinköpt mat. gick hem istället. tänkte på skadeglatt sätt: "HAHA!" varje gång jag såg en spårvagn fullknökad med resenärer, där jag gick i tidig vårsol med vinden mot ansiktet och fullt med hår som blåste på glatt vis över hela huvudet.

satt och åt mellanmål vid hållplatsen innan jag gick på spårvagnen - päron och brödbit - brödbiten tog jag hemma hos farmor. i brist på bättre bärjade jag läsa på innehållsförteckningen på brödpåsen och efter att ha läst: stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), konserveringsmedel (kalciumacetat, natriumacetat, kaliumsorbat) emulgeringsmedel (mono-och-diglycerider av fettsyror, klaciumstearoyllaktyltat) vetemalt mjöl och majsstärkelse,
så vet jag numera varför jag bakar mitt eget bröd. (bortsett från att jag tycker det är roligt, avkopplande och luktar väldigt gott) missförstå mig rätt, inga av de där grejerna är farliga på något sätt, det är strikt reglerat vad som får vara i matvaror och inte, men.. men. jag kan liksom inte hjälpa känslan av att de inte behövs. jag menar, mitt bröd klarar mig alldeles utmärkt utan både natriumacetat och guarkärnmjöl. yeye. ytterst personlig åsikt.

lagt in mat i kylen. plockat ut lax ur frysen. vikt kläder. plockat upp grejer jag hade med mig till föräldrarhemmet. idag känns det bara som jag gått och gått och gått. gått till farm&farf från Mölndal, gått till Willys från skolan, gått till Ullevi norra från Willys, gått från Gamlestadstorget till hem. trötta fötter. trött i skallen också. imorgon är det plugg med mina brudar i B-huset som gäller. det blir nog bra tror jag.

fått längtan efetr Örebro och På Riktigt av fullt okänd anledning. hum. längtar efetr Stor bror också, hoppas han kommer hem i helgen. håller tummarna för Kusin, som ska fixa med sina knän idag. hoppas allt går bra.

Inga kommentarer: