tisdag, januari 29, 2008

släpper fingrarna lösa.

16:07

idag som började som en dag utan lust har blivit en dag fylld av frid. vissa dagar blir såna att jag egentligen inte vill säga så mycket, föredrar att knipa ihop läpparna och vara tyst. ha det tyst runt mig, ingen musik på, ingen Josefin i öronen. två lampor tända hemma, lite dämpad belysning och alldeles grått ute, kanske tråkigt, men luften full av fukt och liv egentligen. kalla kinder kall näsa, kalla fingrar trots vantar.

så mycket intryck att sortera som egentligen bara handlar om de dagliga andetagen ut och in. jag satt bredvid en flicka på bussen från farm&farf - hon luktade vaniljsocker och jag undrade om hon hade bakat nyligen, hade någon parfym på sig eller bara luktade så. när jag skulle gå av bussen hjälpte jag en kvinna med en tvillingvagn som såg ut att ha det besvärligt. mötte en man vid övergångsstället innan Pedagogen som log för sig själv lite i smyg. kommer att tänka på att någon nyligen berättade för mig att jag har världens vackraste leende och börjar le själv av det.

det fastnar ord i fingertopparna. så mycket att skriva som inte kommer ut, så mycket självklart och alldagligt och samtidigt helt nytt och spirande nytt för det är en ny dag. en ny småregnig Göteborgsdag och jag kliver in i min egen lägenhet och andas in doften av hemma som börjar bli mitt hemma. har inte hunnit landa i känslan än, har bara kommit halvvägs att inse att jag faktikskt bor här på riktigt och att jag åker iväg och hälsar på andra och kommer HEM TILL MIG efteråt. jag borde slänga sop&kompostpåsen snart, de är alldeles överfulla och jag tycker illa om att trycka ner saker i påsen.

känns mig måttligt irriterad över PMS ibland de närmaste dagarna - varför ska man drabbas av dåligtmående i en cykel för? please tell me the point of that? och jag känner mig kinkig och ogillar om att inte känna mig bekväm i att bo i mig själv och uppblåst mage. obehagligt. morgonpromenixar motverkar det något - jag sjasar undan PMSmonstrena genom att gå ifrån dem innan dagen riktigt har börjat.

lite hungrig, kolla träningstider för att matcha det på enklast möjliga sätt. gick inget bra i torsdags, träning förskjuten och jag tränade utan mat i magen som tackade för det genom att spänna ut sig som en ballong och göra ont. stackars liten, jag ställer rätt höga krav på den allt som oftast. imorgon blir det Bus och jag på café få lite gjort i skolväg.

te. jag vill ha te. te är bra.

Inga kommentarer: