måndag, september 24, 2007

don't look at me, I can't breath with you looking at me.

23:12

efter lite påpuffande från mammas sida så piffade jag till mig (well, inte så svårt om det enda man gått omkring i under dagen är nattlinne och mjukisbyxor) och åkte in till stan för att fixa flytta-ut-saker till bror. jag hittade precis det jag skulle och dessutom lite mer.på vägen till tåget blåste det, sådär varmt som jag älskar när det gör, som känns som lungorna blir tre gånger så stora och luften är fylld av dubbelt så mycket syre och det går plötsligt så lätt att andas. på stan såg jag en flicka med röda lackskor och rosetter längst fram, och en annan tjej som var ute på stan med sin pappa. hon var typ 25 och gjorde hoppsasteg på trottoaren och skrattade. sen fick hon sitt pappa att hoppsastega också, så de hoppade fram på trottoaren en bit och skrattade bägge två, de höll armkrok.
jag blev glad av det.

det som riskeras med att prata och öppna sig för någon ny är att den andra kan ta en titt, sedan vända bort och säga: "Ehh, nej, jag tror inte det." och så står man där och har blottat sig till ingen nytta. jag har gjort sånt utan problem, men jag känner mig mer integritetsfull numera. eller rädd. rädd är ett ganska bra andvändbart beskrivande ord. samtidigt vet jag att det ingår att vara rädd, och jag tror nog att lite rädsla är bra så länge man inte låter den ta över. jag skrev en dikt en gång till en av mina bästa vänner och i den stod det: "...att stå rakryggad och tårögd och inte låta hopplösheten vinna." jag tror det är viktigt. och jag vet att jag är rädd och oroligt och flippar över ibland, men det behövs det också.

och ibland så bara vet man saker. eller inte vet, men känner det i magen. och min mage säger åt mig just nu att det kommer bli bra. att det mesta inte är så farligt som det känns ibland. varken oro över envetna förkylningar, tentaångest eller avsaknad av såndär kärlek är så farligt som det känns ibland.


(och tro inte att jag inte saknar det, för det gör jag. det där ibland trevande bestämda spirande passionerade sprakande ljuvligt hysteriska. och kyssar man vill aldrig ska ta slut, att aldrig få nog. tro mig, jag minns.)
men det är aldrig så farligt som det känns ibland, och min mage säger åt mig - det är lugnt tjejen.

Inga kommentarer: