måndag, april 09, 2007

well, later she came in, flowers in her arms.

19:44

hemma från snöland igen. fast snö och snö, det fanns inte så mycket snö. mamma och jag åkte buss i över 12 timmar i torsdags innan vi kom fram, men det fungerade rätt bra. vi hade massa god matsäck med mellanmål och jag hade böcker att läsa och sista biten satt jag längst fram i bussen med benen uppslängda upp på den där saken som är framför första sätet, jag själv liksom nerhasad och kisade och log mot solen som gick ner och glimtade då och då mellan alla granar. blundade, lyssnade på musik och vickade på mina alltmer domnade tår. när vi kom fram till Stöten var pappa och lillebror där med bilskjuts, kramades och lastade in väskor åt oss. sköönt. hunnit längta efter dem sen de åkte i söndags.

dagar har flutit fram ganska behagligt. lite bråk i släkten, men ingenting jag tänker fästa mig vid, orka bry sig, det får glida av mig som regn bestämmer jag. ägnade dagarna åt snowboardåkande, varvat med skrivande på hemtenta på kvällarna, utom lördagen som jag pluggade på morgnen och åkte längdskidor i sjukt bakhala spår med mamma, farfar och stor bror. vädret var omväxlade snöstorm och solsken, det gick knappt att åka framåt men var helt underbart ändå. längdskidor får jag åka på tok för sällan.

hemtentan har gått bra, faktiskt väldigt bra. ideligen kikat i kursbok och anteckningar från föreläsningar, men jag höll mig till att skriva rent tre frågor om dagen och blev klar igår. nöjd. har gnällt enormt stundtals, men snäll släkt som lyssnar och inte klagar på mig och egentligen är det väldigt intressant och jag tycker om att läsa och lära och inpränta saker såhär i huvudet. bra. jag tycker det är ett bra sätt att lära sig. fast det är onekligen skönt att den är färdigskriven. imorgon ska jag ta en sista titt innan jag lämnar in den på onsdag.

haft pendlade humör ända sen i torsdags, solskenshumör blandat med svarta moln. men det har gått ändå. allt är förgängligt. så också det ledsna. tur. han säger det bra, Bob Hansson. ändå skönt att kommit ifrån hemmifrån. min telefon har pipit och ringt minimalt sen i torsdags, det var skönt. jag har unnat mig bada bastu tre dagar på raken - legat ensam inne i värmen på högsta bänken på en handduk med armen över magen, vänster hand runt höger handled, huvudet njutningfyllt böjt bakåt, slutna ögon. andats lugnt ut och in, låtit tankarna vandra fritt, komma och gå, drömmar och fantasier. en paus, en varm lugn paus alldeles för mig själv. gått och lagt mig ganska tidigt på kvällarna - de andra stannade uppe till elva, men jag gick och la mig vid tio. borstade tänder, tvättade ansiktet, ropade godnatt. kläder av och kröp in bland täcke och lakan. mjukt mot huden. annan lukt än hemma lukt. stora fluffiga täcken, Ikea-säng, Ikea-kuddar. somnade inte på en gång, låg tyst och lyssnade på ljuden utanför, njöt av känslan trött-varm-trygg-sömnig. täcket nära ansiktet som en kokong.

lillabror åkte med farmor&farfar nästan hela vägen hem, lite mer plats för ben och armbågar än vanligt. musik, funderingar, böcker och bara titta på hur Sverige åker förbi utanför bilen. hemma igen. känner mig stel som en pinne efter hela dagen i bilen, känner mig träningssugen tills imorgon då jag ska träna styrka och spinning. inflammation i höften - får vara försiktig med stötvis belastning-träning.

längtar lite grann vet inte riktigt efter vad men det gör sak samma. längtan är bitterljuvt. mer ljuvt än bittert nu. té och Bus och promenad hoppas jag på ikväll.

Inga kommentarer: