onsdag, april 04, 2007

Eyes wide open, but not enough.

22:37

idag har jag varit duktig. istället för att träffa min grupp och bestämma vem som skulle skriva vad om de gravidas kostråd så skrev vi färdigt i princip hela texten och hittade fina bilder. tala om underbart. nu slipper jag ha den uppgiften hängande över mig som ett mörkt ovädersmoln. :)

hann precis hem, byta till träninsgkläder, packa mellanmål och efter-träning-mat samt plocka ur diskmaskinen innan jag begav mig till tåget igen och åkte till Fysiken för att ha ett Krafttagpass. ingen Sanna som instruktör, kändes lite snopet. visade sig att hon täckte för en annan funkinstruktör borta på Kaserntorget. gjorde inte så mycket, jag hade en glad tjej som hette Sofia som jag pratade med under tiden jag väntade på bussen och åkte bussen. men nästa vecka är det Krafttag igen med Bus, och Sanna som instruktör. kan det blir bättre? :)

från Korsvägen fick jag springa i hysterisk panik för att hinna till tåget. tränat i nästan två timmar, helt slut i benen, vrålhungrig och trött sprang jag med träningsväskan dunkade i ryggen och skor utan dämpning. jag missade tågjäveln med ca 30 sekunder och blev gråtfärdig av hunger, ilska, trötthet och irritation. slängde argt väskan i väggen, sjönk ner i en sur hög och undrade varför tågen aldrig kan vara en minut försenade när det verkligen skulle behövas? satt på en kall bänk och läste om kostråd för gravida i väntan på nästa tåg, som i sin tur spädde på min surhet genom att vara två minuter försenat. morr.

och, efter att ha läst om gravida och graviditet hela dagen är jag på det klara med en sak - inga barn för mig. herregud, skrämselpropaganda. som om det inte vore nog med de grejer som händer under tiden man är gravid, sen ska man plågas i X antal timmar med värkar och grejer. för att inte tala om vad som händer efter förlossningen. i boken stod det att just första toabesöket efter förlossningen var obehagligt eftersom det kändes som att hela underlivet skulle komma ut. och man spricker tydligen under förlossningen och måste sys. och har blödningar från stället där moderkakan satt så man blöder som om man har mens i en hel månad. och magen ser enligt författaren efter förlossningen ut "som en slapp degpåse."i avsnittet om motion stod det dessutom att de kvinnor som motionerar före, under och efter graviditeten hade efter ett år återfått 85% av den magmuskelstyrka som de hade innan gravidteten. Ett ÅR?! 85%?! Jag har jobbat ganska mycket med min mage, okej? Hjälp. kontaterade lugnt att jag defenitivt inte är beredd på att skaffa barn. tackgodegud att jag inte planerat det på ett bra tag heller.

packat inför imorgons bussresa. borde gått och lagt mig för länge sen. borde duschat också. struntat i det och varit oansvarigt vaken ett tag istället. trött. gäspar. faktiskt hittat lite staistik om vitaminpreparat till tentan, yes yes! in i dushen, duscha, varmt vatten, slappna av. sova.

Inga kommentarer: