torsdag, februari 08, 2007

I wish I could tell the world cuz you're such a pretty thing. (Hands clean)

21:28

Idag var jag en lat människa och orkade inte med att ta det förbannade säkert-to-be-late-tåget till stationen, så jag sneakade med pappa och bror när de skulle till jobbet, och de dumpade mig på en spårvagnshållsplats så jag kunde åka spårvagn istället för det dumma pendeltåget. Det kändes bättre. Tanken var att jag skulle åka till Kungsportsplatsen så jag inte skulle ha så långt att gå sen, men jag upptäckte att jag plötsligt hade hoppat av vid Valand, för jag har blivit så van vid att få en promenad innan skolan, så jag ville inte skippa den idag, trots att jag kände mig lat. Så det kan gå. ^^

I skolan var det första som hände när jag kom dit att Anna fick syn på mig och slängde upp en stoor jeffla påse med cashewnötter på bordet. "Här, den är din!" glatt leende. Och jag skrattade. Jag brukar nämligen gå omkring med en nötbruk i väskan, in case of emergency att jag skulle bli vrålhungrig och för en gångs skull inte ha något att äta (de som känner mig vet att jag lätt blir ytterst otrevlig om jag är hungrig någon länge tid.). Nötbruken brukar komma fram vid mellanmålen i skolan, och Anna&Mikki som är väldigt förtjusta i nötter brukar mer eller mindre kasta sig över bruken och sen är det betydligt mindre nötter kvar, i synnerhet cashewnötter då. Naturligtvis gör det mig ingenting, men igår fick jag alltså ersättning. Det var roligt, och väldigt gulligt. :)

Pluggandet var betydligt mer oseriöst idag än det varit de andra dagarna - när veckan lider mit sitt slut och vi har pluggat i snart fem dar i sträck, börjar det kännas som om huvudet inte rymmer så mycket mera. Men vi försökte, och Anna kom finally ihåg vad transaminering var. Duktig flicka. ^^ Lite innan tre drog jag mig hemåt, hann med kvart över tre-tåget hem och fem över halv fyra hade jag kommit hem, bett lillebror sänka sin musik lite grann, dragit av mig kläderna och däckat i säng. Sov i en timme, helt slut. (så går det om man ökar på vikterna på gymprogrammet, tränar på som vanligt och slarvar med sömnen.) Väcktes av alarmet halv fem, sömndrucket klädde jag på min funk-kläder och ner i köket, äta mat. Mer eller mindre släpande mig tillbaka in till stan till Kaserntorget. bytte skor och fixade håret. (Okej, jag är inte fåfäng när jag tränar i vanliga fall, men ska jag stå och glo på mig själv i en spegel i en timme så vill jag i alla fall vara snygg i håret. Så det så.) Humöret och orken steg betydligt när jag stod framför spegeln i salen med hip-hop strömmande ur högtalarna och en, som vanligt, überenergisk Sanna studsande framför oss. Oh yeah, riktig må-bra-feeling.

Hemma ikväll, ingen handbollsträning. Bara sommardäck på bilen som var hemma, och det var visst olagligt att köra med nu blev jag upplyst om. Och ska jag vara ärlig har jag inte så vansinnigt stor lust till det ikväll. Hellre en varm dusch och lägga mig i sängen, plugga näringslära. Imorgon är det tenta som sagt. Jag ska ha lite saker med mig och på hemvägen ska jag hoppa av i Kållered och springa resten av vägen hem (clear-memory-running.). Imorgon ska vi dessutom åka till Västerås, till mormor&morfar och kusiner - fem timmar i en bil, men det är det värt. Alldeles för länge sen vi var där, jag längtar efter dom.



När jag gick hem efter skolan idag lyssnade jag på "Jag ljuger så bra" - Linda Bentzing. (jaja. gnäll inte. :P) och mindes i somras, när mamma och jag åkte till Plantagen i Kållered för att handla blommor. Det var varmt, vi hade rutorna nervevande och just "Jag ljuger så bra" strömmade på höög volym ut högtalarna. Vi sjöng givetvis ytterst högljutt med och nånstans i mitten kommer jag ihåg att jag ropade över musiken till mamma att: "Det här är värsta bra göra-slut-musiken!" Det lustiga är att då var jag fortfarande ihop med Oskar och inte hade en tanke på att göra slut. Jag tror jag gjorde just slut en eller ett par veckor efter den dagen. Ironic, isn't it?

Inga kommentarer: