fredag, februari 09, 2007

Hejdå tentaångest.

15:04

Jag har tentat av näringsläran. Det var faan så mycket papper att skriva på. Och massa att räkna. Första bladet satt jag och stirrade panikartat på i några sekunder innan jag tog ett djupt andetag, tryckte resolut undan paniken och försökte komma ihåg vad pappa lärt mig: "Vad frågar de efter? Vad vet jag?" Sen stirrade jag lite fundersamt på siffrorna som jag fått fram och började räkna. Det gick bra tror jag. Enheter på alla rätta ställen och allt jag räknade med förklrades varför det var med. Om jag trots min möda räknar fel så ska de i alla fall förstå hur jag har tänkt.

Jag tycker inte om tentor. Inte själva skrivandet, utan hetsen och paniken som blir innan. Pluggat i en vecka, och för varje dag tröttare och tröttare, sover sämre och sämre på nätterna ju närmre fredagen jag kommer. Vaknar med ett ryck mitt i natten och tänker förvirrade saker om triglydericer och protein innan jag inser vad det är jag gör och somnar om. Både Anna, Mikki och jag hade haft mardrömmar om tentan idag, vaknat mitt i natten. Läskigt. Haft hjärtklappning från och till sen i onsdags.

Känns bättre nu, trött som skam, men bättre. Joggade från Kållered och hem lite lugnt, måttligt pigga ben efter funken igår. Men skönt ändå. Duschat, luktar gott, utsläppt självtorkat hår. Nu åker jag till Västerås med min familj.


Kyss.

Inga kommentarer: