fredag, december 15, 2006

"One part brave, three parts fool."

23:55

Hör och häpna, min önskan slog in! Hemkommen från farmor&farfar och kramats med mamma i vardagsrummet så ser hon och pappa plötsligt på varandra och säger "Men vi glömde visst Johanna.." och jag "Vaddå? Vad har ni glömt? Vad har jag gjort? Va?" och så visar det sig att de bokade biljetter till "Eragon" (filmen jag nämnde att jag väääldigt gärna ville se i förra blogginlägget), men de har glömt att beställa biljett till mig, eller ens fråga om jag ville följa med. Då blev jag lite ledsen och tyckte "Men.. ni kan ju inte glömma mig..?" men de bokade en biljett till och jag fick följa med och tjoho. :D Så jag har faktiskt blivit bjuden på bio ikväll. En sak som inte händer särskilt ofta. (skulle förmodligen hända oftare om jag inte var så emot att låta folk betala för mig.)

Innan vi begav oss iväg till bion så åt vi kvällsmat och jag fick bestämma, så hör och häpna ytterligare en gång - det blev nämligen pizza. ^^ Oh ja, du läste rätt. Fröken "äta-nyttig-mat" smällde i sig en hel pizza sådär på fredagkvällen. Myms. Det var evigheter sen.

Det har kört ihop sig lite imorgon. Jag behöver plugga, men å andra sidan har jag ett pepparkakshus som behöver sättas ihop (jag tänkte göra det ikväll, men så gick jag ju på bio istället.) och hjärtan och bokstäver som behöver dekoreras, så jag vet inte riktigt hur det ska gå. Det hela skulle vara mycket mindre komplicerat om det inte tog en timme att åka till Göteborg och en timme att åka hem igen. Suck. Det lutar åt att pluggandet med skolkompisarna får stryka på foten, för pepparkakor vill jag väldigt gärna göra. Hmm hmm. Ja. jag får se imorgon vad jag hittar på. Jag hade ju tänkt ta med ett pepparkakshjärta till Anna, så det vore ju bra om minst ett sånt blev klart i alla fall. Ja. Hmm hmm som sagt.

Apropå filmen så tycker jag om den. Jag är väldigt förtjust i sagor och drakar och magi och det mesta sånt. Och så har jag inte läst böckerna heller. Min lillebror har det och han gick och klagade på i princip allt sen efteråt. Men det är ju så. Boken är, i alla de fall jag har erfarenhet av, alltid bättre än filmen. Men för mig var det en saga. Och jag älskar sagor. lite väl mycket klyschor kanske, men trots detta helt okej. Jag grät i slutet as usual. Allt som vanligt. ^^

Nu ska jag bege mig i säng. Nighti night.

Inga kommentarer: