fredag, december 01, 2006

Inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svallt, men det skälvde när du rörde vid mig.

17:04

Jag tog på mig kjol imorse och kände mig jättefin. Just då verkade det vara en väldigt bra idé. Nu efter att dagen har gått vet jag att det inte var en bra idé alls, för det har varit ruggigt och kallt ute och den lilla tiden jag spenderat utomhus har jag frusit så in i bomben.

Jag kom till skolan idag, hittade Mikkis och Anna och frågade om de ville bli uppmuntrade, och det ville dem, så jag plockade fram pepparkakorna som jag tagit med mig hemifrån. Sen visade det sig att Mikkis hade lussebullar med sig, så det blev en liten fikastund innan vi tog oss an mikrobiologin. Fokuserandet på pluggandet har väl inte varit konstant 100% genom hela dagen, men vi har pluggat och läst och antecknat och varit förbaskat duktiga. Ett tag ekade det, dvs Mikkis läste något och Anna och jag upprepade i kör det som vi tyckte var viktigt. Ex:
M - "Cyanobakterier är kolonibildande."
J&A - "Kolonibildande!"
M - "De lever i vatten."
J&A - "Lever i vatten!"
M - "De kan utföra fotosyntes..."
J&A - "Fotosyntes!"
M - "... och har alltså klorofyll."
J&A - "Klorofyll!"

Folk tittade lite konstigt på oss, men äh. :) Vi höll på så ganska länge innan vi bröt ihop av skratt. Sen gick klockan och den blev halv fyra och vi började packa ihop oss. Jag skulle till Järntorget för jag hade för mig att det fanns en Life-butik som jag skulle handla ett par skor i, så jag hoppade på 6:an, hoppade av vid Prinsgatan och gick gatan ner och letade butik. Det gick inte bra alls, jag hittade ingen. Till på köpet frös jag så jag skakade, så jag orkade inte anstränga mig överdrivet. Eftersom ingen butik hoppade på mig påväg ner mot Järntorget tog jag 6:an från Järntorget till centralen och rymde med första bästa tåg hem. Satt och tryckte mig mot elementet i lite fåfängt hopp om att få upp värmen igen.

Nu är jag hemma och har i rask takt hällt i mig en kopp thé och rånat bror på en av hans tröjor, så jag börjar tina upp lite grann, det känns skönt. :) Jag tänker inte befatta mig med några mikroorganismer mer idag alls. Det kan vänta tills imorgon. Har en vag tanke om att åka och sätta mig på Linné Kök&Bar sen ikväll och pyssla lite. Ser ni mej så vinka för all del. :)

Uhh, inte så sugen på att spela match. Det kommer väl antar jag. Lina har blivit sjuk, tydligen, så vi får väl klara oss utan henne. Synd. :( Måste börja packa och äta mat och såna där nödvändigt onödiga grejer snart. Hå hå ja ja.

Inga kommentarer: