onsdag, november 22, 2006

hittills är det en dåligt dag.

15:42

Jag kom hem från skolan, åt lite macka och müsli med yoghurt och sen gick jag och bäddade ner mig i mammas säng och sov i en halvtimme, vaknade, upptäckte att min vänstra arm domnat bort, vände på mig och somnade om. En halvtimme senare vaknade jag, lite mer utvilad i alla fall, och drog på mig jeansen. Strosade trött ut i hallen och tänkte: "Damn vad det skvalar, är det någon som glömt stänga av kranen i badrummet eller?" Kollar efter, men ingen kran på. "Kan det regna så mycket då?" tänker jag och går in i mitt rum för att kolla. Inte en regndroppe faller, men skvalandet bara ökar. Då löser min lillebror mysteriet genom ett påpeka: "Det kommer från elementet..." och jomenvisst. Mitt element läcker. Och inte nåt sånt där stillsamt dripp-dropp, nej, utan mer som en badrumskran. Halva golvet genomblött, mattan blöt, men det värsta är fan att det mesta vattnet har tagit vägen under sängen och jag har ganska mycket grejer där. Bland annat så står min gitarr vid fotändan, i sitt tygfodral, vilket givetvis är genomblött nu.

Nyvaken, yrvaken, trött och jävligt förbannad gör jag vad det enda vettiga verkar vara att göra - jag satte mig helt sonika ner på golvet, lutade huvudet i händerna och började storgråta. (Det här är alltså anledningen till att jag avskyr i princip all sorts teknik --> den går nästan alltid sönder och jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att fixa det. I vanliga fall kan jag hantera känslan av att inte kunna göra något eller förstå något, men icke i samband med teknik.) Det hysteriska tillståndet varade i och för sig i ca 10-15 sekunder innan jag skärpte mig, torkade tårarna och reste mig upp igen. Lyckligtvis hade vi rörmokaren hemma som höll på och fixade golvvärmen i köket, så han stängde av vattnet och fixade det hela. Tacktacktack.

Efter att ha normaliserat mitt tillstånd gick jag och handlade och väl hemma lagade jag mat. Och nu sitter jag här med en dundrade huvudvärk och funderar på att gå ner och göra mig en kopp thé till. Jag borde plugga, borde verkligen plugga. Jag ska äta vid fem, och sen in till stan, till Fysiken och funk:a mig. Jag längtar, det är välbehövligt att lägga alla tankar åt sidan och koncentrera mig på dansen ikväll.

Inga kommentarer: