torsdag, augusti 24, 2006

Imorgon sveper en dimma in.

10:26

Jag drömde inatt, tre olika drömmar vad jag minns och kan urskilja, även om jag bara minns två av dem lite mer i detalj. Ovanligt levande drömmar, men inte obehagliga på något sätt - skönt. Ovanligt levande mardrömmar kan jag klara mig utan. Vad beror drömmar på? Färgas det av av det man funderar på innan man ska somna, eller kommer det från undermedvetna funderingar, eller är det något annat som spelar in?

Det fullkomligt spöregande när jag väckte mig imorse, så jag struntade i att gå upp och sov i 50 minuter till. Tyvärr regnade det fortfarande när jag gick upp och drog på mig kläder. Lyckligtvis slutade det regna ungefär i samma stund som jag gick utanför dörren. Tjoho. :) Nu verkar det till och med som att solen håller på att leta sig fram. Det börjar verkligen blimer och mer höstlikt för vardag som går. Lite blandade känslor över det. Å ena sidan så avgudar jag hösten, när man kan vira in sig i flera lager halsdukar och sitta på café i flera timmar och dricka thé och få sådär röd näsa när man går ut och när luften klar och alldeles krispig att andas. Och å andra sidan är det få saker som slår promenader genom sommarkvällar där man fortfarande kan gå omkring i linne och hela världen luktar gott.

Är jag färdig med den här sommaren då? Jag vet inte riktigt. Jag trodde det, men hum. Den blev ju inte riktigt vad jag trodde att den skulle bli. Omtumlande, minst sagt.

Inga kommentarer: