lördag, juli 29, 2006

Affirmation.

09:54

Jag har varit ute på promenad med mormor och mamma idag igen. Vi får gå hälften så snabbt som vi brukar, men det gör ingenting, det är trevligt att ha sällskap. Jag har varit ett frukostmonster idag igen, min familj hatar mig. I alla fall den vakna delen. Varför kan jag inte bara få gå omking med mp3:n i öronen, laga min mat och inte prata med någon tills jag ätit? Det hade varit mer skonsamt för både mig och familjen.

Jag somnade igår, trots allt. Min bror kom hem vid halv tre - jag hälsade inte på honom, men jag hörde hur han bråkade med låset på ytterdörren, kom uppfört rappen och gick in på sitt rum. Sen låg jag och vred mig fram och tillbaka otaliga gånger innan jag somnade. Jag har inget minne av det, jag antar att mitt kropp handlade i rent självförsvar för att slippa tänka mer.

Jag har en blomma i mitt fönster som jag är rätt bra på att missköta, men den tycks klara sig väldigt bra ändå. De få gånger den väl får vatten (och då är det inte helt sällan mamma som vattnar den) lever den upp igen och får till och med små vita blommor ibland.
Nu ska jag dra mig ut till duschen (fast jag vill inget hellre än att bada nu - ibland blir jag sur över att vi slängde ut badkaret.) och sedan ägna en stor del av dagen åt att läsa i min bok som jag lånat, "Ett tal till min systers bröllop." Jag trodde den skulle vara bättre, men jag är bara halvvägs än så länge. Den kanske gör ett tvärt omkast?

Påminnelse till mig: Ringa Linda så jag vet när och var och hur jag ska befinna mig i Slottskogen ikväll. Och vad jag ska ha med mig. Om jag ska ha med mig något.

Inga kommentarer: