måndag, april 09, 2012

Från passiv till aktiv.

10:27

Hej och hå, det snurrar på.
Jag blir lite förvånad när jag kollar tillbaka på mitt förra inlägg och ser att det är över en vecka sen jag skrev här. Tja, det är väl så det blir när en bollar att skriva på en tre-fyra olika ställen - en del blir mer prioriterade än andra. Det går i vågor, som det mesta gör. Vilket favpritplagg du har på dig, vad för vänner du träffar oftast, vilken mat du köper hem. Inget att hetsa upp sig över.

Min dag har startat som seg. Jag har en tröttande träningsvärk som gör att jag bara vill sitta still och inte lägga två strån i kors på hela dagen - samtidigt har jag inte alls lust att bara göra ingenting. Utanför viner det snöblandat regn och bortskämda som vi varit under påskhelgen med kyligt fina aprildagar så känns det som ett jäkla bottennapp.

Det är det här med tid och energi och val.
Jag har inget problem med att ha en lugn dag och bara skrota runt, men jag vill aktivt välja att min dag ska vara sån! Vakna upp och bara känna "Uhhh... segdag! Jag orkar inget!" kan nog vara en av de tråkigaste känslorna jag vet. Dessutom så sätter det gärna igång negativa tankespiraler och så vill jag äta för att jag har inget bättre för mig.

För min egen skull ska jag ge mig själv en duktigt stor mental spark-i-baken och bara börja göra något som jag tycker om - för jag vet att när jag väl är igång, så känns det tusen gånger bättre. Det är att ta sig från passiv till aktiv som är allra jobbigast.

Inga kommentarer: