lördag, april 14, 2012

Det är inte "om", det är "när".

07:11

Omtumlande vecka.
Hå hå ja ja.

Jag är förbi värsta stadiet i jag-blir-snart-arbetslös-bluesen. Sen i torsdags har jag gjort något varje dag för att inspirera mig själv till att hitta energin och försöka styra mitt liv dit jag vill. I torsdags gjorde jag en gigantisk tankekarta med 1) vad jag tycker om, 2) vad jag är bra på, 3) vilka områden jag vill jobba inom och 4) kontakter. I fredags hade jag ett 4 timmar långt frunchmöte med en kompis för att brainstorma och planera om att försiktigt starta upp något eget - galet pepp och motiverad efter det! På eftermiddagen fick jag en grundgenomgång i programmering av pappa. Det var mycket och nytt, men inte särskilt svårt - jag tror det mest var allt ovant han sa som fick mitt huvud att känns helt proppfullt efter 45 minuter!

Summan av kardemumman är att det känns bra. Jag är faktiskt förvånad över hur bra det känns. Det känns mer som jag fått en möjlighet att komma på och genomföra det jag vill i livet. Som om det liksom är här jag ska vara nu. Nej, jag ser inte alls fram emot osäkerheten att inte veta hur nästa månad ser ut ekonomiskt, men vad katten - jag vill snarare se det som en sporre än som något att ängslas för.

Det kommer vara jätteskönt när jag får en fast inkomst igen (det är "när" och inte "om"!), men jag HAR ett fantastiskt säkerhetsnät omkring mig med människor som KAN hjälpa mig. Som stöttar, peppar, kramar, sparkar mig i rumpan och finns där för mig i alla lägen - så jag tänker nog lämna onödig oro till någon annan gång och fokusera på det positiva och aktiva istället!


Från en sak till en helt annan - den senaste månaden har jag varit på jakt efter en massör/s (eller liknande). En av de saker som jag dyrt och heligt lovade mig själv när jag fick fast inkomst var att lägga en del pengar på mig själv, i form av massage eller annat som jag tycker om och som är bra för mig... och så har det bara inte blivit av. Jag har varit lite snål och inte lagt manken till att verkligen prova mig igenom några tills jag hittat någon som passar mig. Jag har inte en jätteinkomst (ännu mindre nu, höhö. Galghumor!) och massage är förhållandevis dyrt för mig, så jag drar mig rätt mycket för att betala typ 400-600 spänn för något som jag inte vet är garanterat bra. Dessutom har det var sjukt svårt att få rekommendationer!

Tur för mig behövde jag inte leta särskilt mycket innan jag hittade till Gråbo Zonterapi. Jag har aldrig varit på zonterapi innan, men gick dit med ett öppet sinne och det klickade verkligen! Catharina jobbar gvetvis rent praktiskt med zonterapi, reflexologi (och svensk klassisk massage), men också mentalt med att  diskutera det hon känner i kroppen under behandlingen (i alla fall med mig, jag kan inte svara för hur hon behandlar sina andra klienter). För mig känns och är det ett vettigt approach - det sker sällan bara något på ett plan i kroppen, en helhetsbild är det allra bästa om du vill behandla orsaken till ett problem och inte bara symptomet. Hittills har jag varit där två gånger och det har varit spännande, obekvämt (sen när är det bekvämt att ta en titt på sina mentala problem...?) och för mig väldigt givande. Har ingen aning om hur jag ska lyckas att budgetera för det de kommande månaderna, men jag ska verkligen försöka! Det är viktigt för mig att ta hand om mig själv!

Idag ska jag jobba - förmodligen sista passet - och skriva brev till f.d. Chefen.
Sen ska jag ha ett kick-ass träningspass och syhörna.
Lugnsamhet och helg. Good shit. :)

Inga kommentarer: