torsdag, december 08, 2011

Kvällspromenaden från Helvetet.

21:36

Jag var trött i både kropp och huvud när jag åkte till jobbet i eftermiddag. Tur för mig så var det väldigt lugnt på jobbet. Otur för mig var anledningen till stiljen att SMHI varnat för storm - en storm som jag gladeligen fick traska genom två gånger för att komma hem.

Fy. I. Helvete.
Motvind. Tjutande, isande, ylande motvind. Piskande, snöblandat regn som var så kallt att jag fick brainfreeze innan jag drog upp luvan (som även fungerade som vindfång), drog ner mössan och knäppte jackan ända upp till ögonbrynen, ungefär. Jag lämnade 2-3 cm glipa till att titta ut genom, fokuserade blicken i marken och upprepade mantrat: "Gå, bara gå, bara fortsätt gå." de 20 minutrarna som det tog mig att gå till Kungsbacka station. Mina blå byxor hade blivit mörkblå och allt var blött.

Promenaden från bussen och hem var visserligen kortare, men ändå värre. Jag var blöt, kall, trött, vartenda plagg var äckelfuktig, jag frös så mycket om händerna och fötterna att det gjorde ont och var bajsnödig. Så fort jag kom innanför dörren bokstavligt talat SLET jag av mig jacka, byxor och vantar, samtidigt som jag nästan grät av trötthet och allmän eländeskänsla. Inte en av mina bästa kvällar, nej.

Nu har jag hällt i mig en stoor kopp chai-te, ätit varm macka, müsli med varm mjölk och slutligen två bitar choklad, samtidigt som jag kollat på 8:e avsnittet av julkalendern. Fortfarande trött, men åtminstonde inte kall längre. Om ni ursäktar - nu ska jag gå och dö i min säng.

Inga kommentarer: