onsdag, november 30, 2011

Innan jobbet.

08:47

Helgen har varit en riktig energibomb - jag har träffat nästan alla mina närmaste vänner, vart på kalas, bakat pepparkakor och ätit pizza. Dessutom suttit i ett hus en bit ut på landet under strömavbrott och i stearinljusens sken blivit fullständigt smiskad i Alfapet. Jag brukar ändå tycka att jag är rätt bra på ordlekar och sånt där, men icke. Mamma har lovat att öva med mig för framtida sammandrabbningar.

I måndags hade jag en superfin och rolig löptur strax innan jag stängde in mig i mitt kök för att göra en middag för energilösa röjare - Bus&Bumby håller på med boendefix och förra veckan erbjöd jag mig att laga middag åt dem någon kväll när orken var slut. Någon dag senare kom ett sms: "Jag tror det är dags för den där middagen snart..." Det ska gudarna veta att det tar mycket kraft att bo i ett kaos. Hela måndagkvällen var de hemma hos mig och blev ompysslade med 3-rätters middag, (medtaget) vin, choklad och te. Det gjorde nog susen för ett tag framöver i alla fall! För övrigt den första 3-rättersmiddagen som Bus blivit bjuden på och den första 3-rätters som jag själv lagat och bjudit på i min lägenhet. Det roligaste var nästan att det var typiskt min egen mat jag bjöd på - inte potatisgratäng och såna klassiska saker som kanske är enkelt, men inte så mycket mig. Istället njöt vi av kantarellsoppa, grönkål med bönor och tahinicitonsås och brödpudding. Mat som kändes som att få en varm kram på insidan, som både är gott och gör gott. Jäklar vad stolt jag är över min kokkonst och min mat!

Igår kväll var jag helt slut när klockan var 18. Jag gick och la mig halv tio, men är ändå inte riktigt utvilad när klockan ringer. Hmm. Tidigare i säng idag ändå, alltså. Därav blev morgonens jogg uppskjuten till ikväll och jag ber en stilla bön om att det ska sluta blåsa så förbannat. Jag fixar kyla, is, snö, regn och hetta - men jag aaavskyr att springa i blåst. Jag vill bara frustrationsskrika rätt ut när det är jämntjock motblåst och så vips kommer det en extra stark vindil åt något håll. Blä.

Frukost i magen, teet uppdrucket, tankar ventilerade - dags att jobba!

2 kommentarer:

Västgötskan sa...

Jag håller med. Blåst är outhärdigt. Allt känns plötligt 5 gånger så jobbigt! :-P

Fummelfot sa...

Västgötskan - Eller hur! Finns inget som kan ta död på en bra löpfeeling som blåst!