lördag, december 04, 2010

Framåt, uppåt.

23:18

Nu är jag sådär helt överfylld av kärlek till hiphop igen. Det verkar bara gå upp... och upp... och lite mer upp. Går med hörlurarna i öronen i princip 24-7 och nynnar med, försöker på min mun att gå fort nog för att hänga med i speedrap och kan inte hindra mig själv från att groova med musiken oavsett om jag står i en kassakö eller på en busshållplats eller sitter på spårvagnen. Min senaste kärlek är Johan Alanders Tjena syrran som fick mig att gråta första gången jag lyssnar på den... och de flesta gångerna där efter också.

Jag skriver en massa där det finns lite tid över. Det är inte ofta jag blir jättenöjd, men jag tänker att det är en träningsgrej - ju mer jag skriver, desto bättre kommer det bli. På måndag och tisdag ska jag försöka hitta lite beats och instumentaler som jag kan kicka på. Det börjar bli lite enformigt att lägga all ny text på samma beat hela tiden. :P

Det känns som det hänt sjukt mycket de senaste veckorna och jag vill ha lite tid att smälta. Det kommer bli skönt att åka iväg till solen ett par veckor. Hejdå vanliga vardagen och det blir som en paus i livet.

Mina prattider på ungdomsmottagningen har gett väldigt mycket. Det är sista gången på måndag innan det blir "juluppehåll" för att jag åker iväg ett par veckor, men en ny tid efter det är redan inbokad. Skönt. Jag känner mig inte riktigt klar. En sak som är en tydlig skillnad är att jag oftare blir förbannad istället för att få ångest och känna att jag inte har kontrollen. Jag tänker: "I helvete heller!" och sen bestämmer jag att nu är det nog och gör något aktivt. Flyttar på mig, slänger maten, ställer undan min tallrik eller något liknande. Senast idag - jag och Lady Hickups var klara på genrep inför showcaset imorgon och gick och köpte lördagsgodis. (Det är också en lite konstig grej, jag äter en massa saker jag inte brukade göra, som godis och chips och sånt. På något sätt så tror jag att jag behöver få äta sånt utan att få dåligt samvete, för det har jag inte kunnat göra förut.) Jag köpte ganska mycket godis och när jag satt på Centralen och väntade på tåget och kände "Nej, nu är jag godismätt och vill egentligen inte ha mer." så knycklade jag resolut ihop påsen och slängde i närmsta papperskorg. Typ halva mängden godis kvar. Yes, slösaktigt, men en ljuvlig känsla att ta kontrollen över situationen. Och ikväll kände jag också att nu räcker det. Nu har jag haft en period där jag har ätit godis, kakor, chips, ect. för att jag velat och för att jag kunnat göra det utan att må dåligt... men nu räcker det.

Jag tycker inte att det ska vara nödvändigt med att åka iväg någonstans eller göra något radikalt för att starta en förändring... men det ska ändå bli skönt att åka till Thailand på torsdag och bara bryta allt var gamla rutiner heter, väldigt markant.

Annars då?
Jag har gjort en klassisk 14-åringsgrej och blivit betuttad i en kändis. Jajamen. Jag tycker det är rätt skämmigt och känner mig lite patetisk och löjlig... men hey, det går väl över det med. :P

Inga kommentarer: