onsdag, september 01, 2010

Onsdag did and done.

19:30

Nu har luften gått ur mig lite - jag är jättetrött, fast på ett rätt bra sätt sort of.
Strax efter halv ett kom jag i säng. Kvart i sju vaknade jag och ville sova mer. Snooze. Blundade en minut innan jag suckade och drog upp mig själv i min mentala krage och in i duschen. De flesta tycks älska att duscha på morgonen - jag avskyr det. Det ger mig gåshud i början och sen är jag genomblöt och fryser för att det är kallare i resten av lägenheten än i badrummet. Och det tar en evighet för håret att torka. Min bror börjar dagen med att ånga igen sitt badrum i typ en halvtimme, jag fattar inte hur han pallar.

Efter en sväng förbi farmor och farfar (låna skrivare...) kom jag med fem minuters marginal till Pedagogen och opponeringen jag skulle göra. Jag var nervös och lite orolig igår när jag skrev - det var länge sen som jag slängde mig med akademiskt språk och kände mig väl insatt i den genren. Tänk om jag gick på helt fel saker? Jag skulle förmodligen inte behöva göra om det, men ska något göras och speciellt om det påverkar någon annans arbete också, så gör jag det gärna på bra jag kan.
... det gick SJUKT bra. Alltså riktigt bra. Bra som att i respondentens examinator kallade min opponering för "lysande". This girl apparently still know how to do it! ;) Resten av dagen kände jag mig lättad och glad, med en ny dos energi till att ta tag i min egen uppsats. Tjoho. :)

Eftermiddagen - repa repa repa inför fredag. Det mesta sitter och det känns som det bara är att nöta in koreografin tills jag kan göra den i sömnen. Minspel. Titta på publiken. Känn musiken. Sånt som alltid är lika viktigt att tänka på fast man hört det tusen gången. Enda molnet är att Smarty inte kommer vara med på fredagen, eftersom den hade resa bokad way before. Känns jättetråkigt... men det kommer fler gånger. Ju. Men ändå. Jag kom sent till skolan eftersom jag var på opponeringen och mitt in i samlingen i matsalen - flera av mina klasskompisar vände på huvudet när jag tassade i, vinkade och log. "Hej, kommer du, vad roligt!" Jag blir alldeles glad när jag tänker på det. :)

Efter repet var jag helt slut och var tacksam för att min spårvagn satt fast i 20 minuter på Linnégatan - då sov jag. Sen, med en attans kraftansträngning cyklade jag hem. Har i princip suttit still sen dess. Lagat lite mat, bakat lite bröd, diskat lite röra. De där minustimmarna sömn känns väldigt tydligt i kroppen när jag är krasslig. Kommer bli ruskigt skönt att sova!

1 kommentar:

Bella sa...

Va synd att vi är i Sthlm på fredag! Hade verkligen velat se er uppvisning. Men du får gärna lägga upp lite youtube-länkar! =)