lördag, juli 10, 2010

Coping-strategier (jag kommer att fixa det här också).

11:40

Nu är det äntligen lördag och jag har egentligen inget som jag måste göra. Ett antal "borden" givetvis, men de ska avbetas i långsam takt och jag vill göra dem också, på sätt och vis. Vika kläder, städa köket. Puttar in lite roliga saker också - jag har plockat fläderblom och om fyra dagar har jag mitt livs första egengjorda flädersaft. :)

Jag var rätt låg efter mitt sammanbrott igår, men dagen gick ändå hyfsat bra. Lillebror är fantastisk på att muntra upp mig (fast han visste inte ens att jag var ledsen, jag orkade inte dela med mig av det igår och behöva förklara) utan att han ens anstränger sig. Vi slängde käft och retades kärvänligt som vanligt och helt plötsligt slänger han in:
Jag: "Jaha, var det något annat du ville berätta för mig som jag redan visste?"
Lillebror: "Ja, du är ovanligt snygg idag... Jag skulle berätta nåt som du redan visste!"
Undrar om han ens vet hur mycket det betyder när han gör så?

En av mina första instinkter när något är jobbigt är ofta att ringa en vän eller åka hem till föräldrarhemmet. Båda får mig att må så otroligt mycket bättre bara genom att finnas och veta att jag kan vända mig dit när jag behöver det. Föräldrarhemmet är en ständig oas, ett ställe där tiden liksom tycks stanna och där inga problem är omöjliga att lösa. Jag vet hur otroligt lyckligt lottad jag är som har en sån familj och vänner, och tro mig, jag är tacksam för det varje dag.

Så, ikväll är jag hemma hos mamma och pappa, får grillad lax och kramas. Andas lite extra djupa andetag. Stor Bror är hemma den här helgen också. Yay! :)

Inga kommentarer: