söndag, maj 30, 2010

Osäkerhet och familjemiddag.

21:39

Idag har varit en jobbig dag, fy katten. Jag har gråtit utan anledning och varit allmänt hängig och nere. That's life, vissa dagar är såna, men det är banne mig inte roligt!

Som tur är har jag fått massa support från familjen hela dagen - bekymrade blickar: "Hur är det med dig?" och massa, massa kramar. Vid 13-tiden hade jag ett inspirerande och roligt tågluffarmöte med Gabs och Bus som också gjorde dagen tillfälligt bättre.

Idag har jag varit på första familjemiddagen med farmor, farfar och kusinerna här hemma som "officiell" vegetarian. Ärligt talat var jag på helspänn. Det låter ju helt knäppt när jag skriver det, men jag ville verkligen inte bli uppmärksammad eller ifrågasatt varför jag inte åt kött. Den enda som sa något var Nea ("Äter du inte kött?") och det var det. Sen retades Lillebror lite och jag vände direkt alla taggarna ut och snäste åt honom, sen smågrälade vi lite. Jag kände mig urdum så fort jag kommit ut från köket. Det är Lillebror, han retas. Jag vet det och han förtjänar inte en grinig syster bara för att jag känner mig osäker. Så, när vi kom hem igen bad jag om ursäkt och förklarade - vi kramades och allt är bra igen. :) Annars var middagen underbar. Stekt sparris till förrätt, tre olika sorters bröd, två potatissallader, en med mynta och en (min favorit!) med vinegrette och äpple. En stor sallad, körsbärstomater, gurka. Farmor hade sparat en avokado till mig och jag hade gjort rödbetsbiffar med kikärtor, timjan och frön. Kladdkaka med vispad grädde och bär till efterrätt. Ljuvligt gott. :)

Nu ska jag till sängs och sova mig till bättre humör och magkänsla. Imorgon är det en ny rolig vecka. :)

Inga kommentarer: