onsdag, april 14, 2010

Raw food.

13:39

Jag lovade att återkomma om ämnet "Fummelfot är kär i raw food", så nu gör jag det.

Yes, det är ett state:at fakta. Jag är helt såld, förbi och uppe i det blå. Halleluja och så vidare. Större delen av min kost är raw at the moment, bortsett från att jag äter fisk varje dag och fortfarande sitter fast med det jävla (ursäkta språket, men jag är ruskigt trött på det) brödet som jag måste äta för att jag är med i en forskningsstudie.

Så, why? Det finns massa bra skäl som har med nutrition och nyttigheter och mer invecklade saker att göra, men mitt skäl är av ganska enkelt karaktär: Trial and error.
Man prövar något, det funkar. Man glömmer väldigt fort hur det var innan.
I mitt fall var det påskhelgen som fick upp ögonen på mig. Efter tre-fyra dagar med "vanlig" mat var jag trött, utan energi, hade torra ögonlock, en bråkig mage och dessutom fått en hel del finnar på bröstet och i ansiktet. No fun. Efter en vecka med mestadels raw food är jag pigg, ögonlocken är glada igen (trots att jag sminkade mig i lördags, vilket vanligtvis inte brukar uppskattas), magen är också glad och finnarna är puts väck. Det är bevis nog för mig, tack så mycket.

Jag säger inte att det är ett mirakelmedel som funkar för alla, men jag säger att jag mår ruskigt bra. En av de saker som tilltalar mig mest är det enkla konstaterandet att rawfood är ingen religion. Man gör så mycket som det passar en, helt enkelt. Inga helvetesfärder eller glåpord om hyckleri - känner jag för att grilla en köttbit, ta en muffins, äta tio knäckemackor med ost eller tre kilo choklad - då gör jag det, utan minsta ångest eller andra issues. That's why jag är jättekär i raw food. :)

2 kommentarer:

Peter sa...

Man får ju faktiskt hoppa av studier. Jag misstänker att det är samma studie som en kurskompis är med i, och är det det så borde man nästan hoppa av. Sen kan de försöka förklara varför så många inte pallade slutföra skiten. :)

Fummelfot sa...

Ja, jag vet att man får... men jag har inte hjärta att göra det. :P Jag har liksom ingen annan anledning än att brödet är fullständigt menlöst och jättetråkigt och jag inte vill äta fem brödskivor om dagen. Sen spelar det ganska mycket in att jag själv gör studie nu (magisteruppsatsen), så jag VET hur viktigt det är att de som deltar faktiskt är med hela vägen och gör som de ska. Högskolans förbannelse, typ. :P Så, jag ska ståndaktigt hålla ut och sen intensivt njuta av att äta annat bröd. Mitten av maj. Gud, vad jag längtar. :P