torsdag, februari 04, 2010

Dans, fika och bakning.

21:43

Onsdagen blev oväntat men tacksamt fylld med jobb - jag fick hoppa in som diskare på Mikkis jobb. Jag har aldrig i hela mitt liv stått i ett storhushållsdisk, men efter en snabbgenomgång tyckte jag att jag skötte mig hyfsat (= gjorde som jag blev tillsagd och frågade när jag inte fattade). Kl. 13 var det dags för nästa stopp och ett förvånansvärt bra handledarmöte som var både inspirerande och konstruktivt. Härligt, då kan jag börja hoppas så sakteligen på att faktiskt få hjälp av in handledare den här gången. :)

Efter ett stopp med mellis- och sovpaus hos farm&farf var det dags att dra till TFDA för onsdagens monterpass bestående av 4 timmar dans. Joje var dunderförkyld och jag har aldrig sett honom så dämpad, men klassen var bra ändå. Sen var det matpaus en timme innan det var dags för popping, popping och hiphop. Nu blir jag väl mobbad för mitt språkval, men det var verkligen galet feta klasser. Pop-A bjöd på utmaning, inspiration och underbar musik, tre timmar i sträck. När klockan var kvart i tio (yes, här slutar vi inte i tid inte) var jag genomsvettig, knallröd i ansiktet och väldigt, väldigt lycklig. Jag älskar den synen av mig själv i spegeln - kaxig, nonchalant leende eller bister, hela kroppen som rör sig i takt till musiken. Dance til' you drop.

När jag gick hemåt en kvart senare tänkte jag optimistiskt att "Den här onsdagen ska jag i alla fall duscha innan jag lägger mig." och tio minuter senare när den värsta adrenalinkicken dragit över var jag så trött att jag ville lägga mig i en snödriva och sova istället för att gå hem. Jag lyckades borsta tänderna inan jag stupade i säng.

Idag skriker hela min kropp av träningsvärk - armarna, benen, ryggen, magen, svanken, you name it. Synen av mina blåslagna knän imorse garanterade mig dessutom att jag aldrig någonsin mer kommer gå på Pop-A:s utan knäskydd... men det är sååå värt det. :) Gabs kom på fika och jag bakade bröd till henne. Hon är världens bästa stöd och rolig och alldeles för hetsig i humöret och, åh, det bästa som finns. <3

En sväng in till stan resulterade i ett par efterlängtade nya dansskor och ikväll har jag varit privat knäckebrödsbagare åt mamma och pappa. Ska stanna över natten och åka med mamma till hennes nya jobb imorgon - lite miljöombyte är nog bra för skolinspirationen, vill jag inbilla mig. Dessutom passar jag på att tvätta all min tvätt när jag är här, jag har inte minsta lust att bråka med min tvättstuga den här veckan!

Inga kommentarer: