lördag, december 05, 2009

saffransdoft och morgonbak.

12:34

det står om julhets- och hysteri överallt.
känner efter. hmmm. njae, inte direkt.

alla "måsten" med pyntning och bakande och matlagande... jag tycker ju sånt är roligt. mamma och jag har bakat dagens lucka i julkakskalender - saffransskorpor - och det enda jag känner när jag bakar, lagar man eller pysslar är frid och välmående, som meditation. sen jag insåg och accepterade att jag inte har ekonomi att handla julklappar till typ någon så försvann den lilla stress jag känt över att hitta på bra julklappar också. jag ska baka lite, göra små påsar med knäckebröd, lite julsnaps och godis och ge bort. det behövs inte så mycket mer tror jag, bara något som visar att man bryr sig och ansträngt sig lite extra.

lång lugn mysfrukost idag. mor och far åkte och köpte lister och färg, Lillebror åkte till JSM svintidigt imorse. jag satt kvar med typ allt vi hade i smörgåspåläggväg framme och komponerade ett gäng goda mackor, rostade lite bröd, skivade ett äpple, kokade ett ägg, drack te och läste tidningen. jag älskar stillsamma mornar, frukost ska få ta tid. det enda jag saknade var Falun, men det är mindre än två veckor kvar tills vi ses nästa gång nu. :)

jag har bakat saffranskaka och citron-mandelmassakaka till genrepet - saffranskakan blev perfekt på alla sätt och vis och citronmandelmassakakan tog en kvart längre i ugnen än angivet och imploderade en aning, men smakar förhoppningsvis gott ändå. :)

Inga kommentarer: