torsdag, december 03, 2009

min idag och ledargestalter

12:58

jag vidhåller mitt beslut att följa julkalendern. klockan kvart över sju satt jag i mammas säng (renovering av vardagsrummet = den enda tillgängliga TV:n finns i mor&fars sovrum) och njöt i fulla drag av Superhjältejul. vårda och underhåll barnasinnet - det är viktigt!

laddat om under natten och har gett mig huvudstupa in i en värld av instuderingsfrågor inför tentan. nu har jag lite lunchpaus och vilar skallen från serumferritin, kroppskonsitutioner och kolhydratintag.


jag känner mig stark och glad. den hemska känslan av att vara ledsen och arg hela tiden har försvunnit och det är lättare att se det som är bra, lättare att låta det ta överhanden. just nu är dansen min vardagsdiamant - det ger så otroligt mycket energi. svetten rinner efter varje klass och jag är full av adrenalin i minst två timmar efteråt innan jag kan varva ner - då somnar jag som någon hade klubbar ner mig. det är så otroligt fascinerande, det är som att min kropp blir mer och mer min för varje rörelse jag gör. det smittar av sig på det mesta, den här säkerheten. jag vågar vara mer jag hela tiden och maten blir sakta, sakta ett mindre och mindre problem. det är en obeskrivlig lättnad att kunna äta vad jag vill, utan att tänka på vad det innehåller och ha skuldkänslor över det i efterhand. visst slår det över ibland fortfarande, men det är alltmer sällan. :)
mycket är säkert min egen förtjänst, men mycket tillskriver jag mina lärare och resten av gänget på TFDA. de visar, visar igen, visar femton gånger till, skriker, ger beröm och konstruktiv kritik, muntrar upp, svär åt oss och har alltid en stund över om jag undrar något. hälsar alltid, tar en på allvar. de har dåliga dagar, bra dagar, flippar loss när de hör en bra låt och fuldiggar. igår skulle jag säga till Twisted D om extraträningen på fredag som det strulade sig lite med - han tittade mig i ögonen, la en hand på min axel och visade med hela kroppen: "Yes, du har min fulla uppmärksamhet, vad vill du säga?" att bli sedd och tagen på allvar... det gör under.

jag har förresten glömt att berätta om mammas och min jul-kaks-kalender! under en promenad förra veckan pratade vi mat och jul så det stod härliga till och plötsligt kläcker mamma den lysande idéen att vi ska baka en sorts godis/kakor/efterrätt varje dag fram till den 23e december, och sen har vi kakkalas på julafton. jag var eld och lågor över idéen och vi började spåna. när vi kom hem gjorde i kalendern och tre dagar in i december är följsamheten mycket god, för att inte tala om resultaten. :)
1a december - kolakakor (recept från en av mammas vänninor)
2a december - pepparkakstoffee (recept från "Vinterns söta)
idag ska det bakas rocky road, ur "A piece of cake". återkommer med resultat. :)

1 kommentar:

Julia sa...

det måste vara så att du menar 23:e december va?