måndag, november 02, 2009

hemma på riktigt.

11:42

mina dagar i Falun har varit lite smått frostkalla, lugna, mjuka, fulla med pussar och hålla handen. skratt, strunta i pluggandet (mot bättre vetande, om ni anar vad det gnager på mitt samvete nu) och hans leende. lite förvirrande och ovant, men ändå bra.

hem fick jag ta mig med buss, 8 timmaroch tjugo minuter och så pendeln hem. kramade föräldrar, fick söndagsmiddag med lammstek och rostade rotfrukter och tzatsiki, sen däckade jag i säng kraschbom. kunde inte somna eftersom jag frös (så går det när man vänjer sig med att sova med en mänsklig kamin i några dagar) men en t-shirt och filt avhjälpte det problemet och sen sov jag som en sten. vaknade när klockan ringde, tänkte: "Ehh...nej.", ställde om den och somnade om.

jag har ingen lust att åka någonstans mer, jag vill stanna hemma ett tag. jag fick lite ångest förut och kände den där otrevliga kvävande känslan i magen som får mig att vilja sätta mig ner och gråta. det löste jag på det sättet jag kom på - på med lugnande musik och så baka. baka funkar alltid. en kopp te till det, så nu luktar det nybakat och vanilj i köket och jag mår lite lugnare och bättre. packat upp och börjat packa om till Umeåresan imorgon. inte så mycket att göra, bara att bita ihop och åka. det känns bara lite för mycket som korvstoppning nu, jag hinner inte riktigt stanna upp och njuta av något för det är så mycket som ska göras hela tiden. liksom ingen ände på det hela. nåja, på lördag är jag hemma igen och då ska jag vara hemma. :)

Inga kommentarer: