fredag, augusti 08, 2008

jag står för allt jag gjort.

22:13

efter min lite bittra varför-är-jag-inte-man?-kväll häromkvällen, funderingar - killar vs. starka tjejer. och nu snackar vi inte mentalt starka eller envisa tjejer, utan fysiskt starka jag-kan-ta-mer-än-dig-i-benböj-tjejer. jag vet att det här är ett ämne som jag har tagit upp förut, men det upphör aldrig att fascinera mig.

är det verkligen så ovanligt med starka tjejer? så länge man state:ar "jag är vältränad." så verkar det vara rätt lugnt, till och med önskvärt, men såfort det böjar handla om att vara starkare/lika stark - varför är den reaktionen man då får först någon form av förvåning? "Va? Kan du? På riktigt?" varför är nästa reaktion någon form av bestörtning, nästa i chockstadiet? är merparten av de killar som finns därute idag så osäkra på sig själva och sin manlighet för att säga: "Coolt. You go girl!" och sen bara låta det vara så. det är ingen utmaning om en tjej är starkare/lika stark som en kille. det är ingenting jag gör för att kunna peka finger och säga: "AHAHA! Din omanliga klenis!"

likadant som det är attraktivt med starka, självständiga individer - varför kan inte det sträcka sig till det fysiska också? varför kan det inte bara väcka beundran och inte denna sräckblandade bestörtning? varför kan det inte ses som en fördel, som ett tight ass eller vackra ögon, och inte som något hotande? har det att göra med att killar vill vara omhändertagande och tjejer vill tas omhand? att känna sig kan behövd kan man väl göra även om tjejen kan bära TV:n och öppna syltburken själv?

eller så hittar jag fel killar? :P

idag har OS startat, ivvigningen har visats på TV två gånger och elden är tänd. heja heja Sverige. imorgon är det handboll klockan kvart i fem på morgonen - tack, verkligen tack för den puckade sändningstiden (avd. Jag vet att det är i Kina, men det gör mig inte piggare för det.) jag kommer masa mig upp ändå. abstinensbesvär snart.


by the way är det tokroligt att träna gym med bröder. happiness för att jag äntligen fick in tekniken på bänkpressen och föratt det känns som jag har fått en dimension till i relationen med lillebror under den här veckan. :)

värsta nackdelen med Sommarstället är när jag vaknar kissnödig klockan sju på morgonen och hör hur det spöregnar utomhus och vet att det finns inte en toalett inom 300 m avstånd. bara att knipa och somna om. :P

Inga kommentarer: