fredag, december 21, 2007

honungste, bebishår och limekola.

21:27

min dag blev inte alls som beräknad. jag åkte in till Göteborg runt 12-tiden och inhandlade stor brors present och fick dessutom en snilleblixt till vad jag skulle hitta på till min ven i mitt ben. whoa, det blev så bra, jag är grymt nöjd. kan kanppt vänta tills jag får ge den till henne på måndag. :) fast, allvarligt talat, Göteborg var helt sjukt. sååå mycket folk, såå mycket trängsel och jag kände mig lite bortkommen där jag lungt strosade mot mitt mål i staden. runt mig sprang hyperstressade, adenalin&kortisolstinna människor med massa påsar i händerna och såg ytterst oharmoniska ut. läskigt värre. jag tycker inte om julstress. en av de stora fördelarna med att vara i jag-ska-snart-flytta-tagen - när jag väl accepterat att jag inte har råd att köpa julklappar till någon annan än min familj och några vänner, så la sig den värsta stressen till ro. inte så mycket att göra åt den saken ju.

fick ju idén om att göra saker till folk i jul istället, alltså baka och grejer. gjort limekola&julsnaps till mormor&morfar. (och om en granne säger åt dig att du bör göra kolan i micron för att det tar mycket kortare tid ska man inte säga: "Men jag vill göra det på riktigt!" för nu har jag lärt mig att det tar ca 30 min längre att koka än vad det står i receptet.)

Louice kom hit och lämnade min bok samt drack lite kaffe med mig förut. hon skulle träffa Gabs i Kungsbacka sen, så jag frågade lite försynt om jag fick följa med, och det fick jag. :D ljuvligt att se henne igen. jag har inte ord för hennes hår, det är helt amazing. brunt och lockigt och mjukt som jag vet inte vad. wow. :D vi fikade på Espresso House och jag gjorde en upptäckte - de har honungste där! alltså, inte te med honung i, utan honungste. (för att förstå min fascination över det här - när jag var liten så fanns det honungste som såldes i en butik som vi visste om, en tebutik i Västerås. mamma handlade alltid sånt te när vi var där, eller så tog mormor med sig det. men, för några år sen tog de bort det ur sortimentet, och efter det har vi inte sett till honungste någonstans. förrän idag alltså. :)) så jag har köpt honungste med mig hem. sitter och dricker det nu lite mer exakt. :)

hur kommer det sig att vissa personer kan man vara vän med och inte träffa på evigheter och det händer massa saker i bägges liv, och när man ses och det har gått tio minuter känns det, inte som om ingen tid har gått, men som att det inte spelar någon roll, jag skulle ändå inte ha några som helst betänkligheter att lägga mitt väl och ve i den här människans händer?


jag ska jobba imorgon, fick samtal om jag kunde jobba. jag kommer förmodligen dö rent mentalt, men det är det nog värt. OB och pengar. fick lön på way mer än jag trodde idag, sen kikade mamma på min lönespec. och sa: "Men, du har ju fått in 3/4 av din lön retroaktivt!" och jag: "Eh, retroaktivt?" och hon förklarade snällt, (faktiskt utan att dumförklara mig. :)) att det är lön jag borde fått förut, men inte fått av okänd anledning. well, jag är bara väldigt glad för lite extra pengar, jag menar, lite budgetöverskott har ingen dött av? :) jag vet preis vad jag ska göra med dem efter nyår - tatuering, here I come. :D har förövrigt bokat biljetter till Karlskrona idag. åker på fredag och kommer hem vid 13 den första. haha, jag kommer vara så trött va? ^^

ska ner och kika till ifall jag kan börja packa in kolan. sen ska jag nanna. :)

Inga kommentarer: