torsdag, oktober 18, 2007

Lärt mig gå på vatten.

22:19

jag är glad. genuint riktigt jätteglad. idag visade sig bli en mycket bra dag. :)

why, oh why? undrar du självklart?
Jo, för att jag vet äntligen (äntligenjättemycketäntligen) vad det är för fel på mitt knä. jag vet vad det är för fel på min axel. jag vet att det inte är något som är ohjälpligt trasigt, inga ledband eller korsband som knasar, ingen dum överansträngning. jag vet vad jag kan och ska göra åt det. hallelujamoment big time. :)
ja, för att då upplysa: jag har femuropatellär smärta i knäet och en liten överbelastningsskada kombinerat med för svaga mothållande muskler i axeln. på ren svenska betyder det att jag inte är helt stabil i knäleden, den vickar lite där den inte borde, samt att den är lite knagglig på undersidan. axeln är för svag i att hålla emot där den borde, och det har lett till att jag överbelastat den. och som de flesta skador leder det här till rehab. :) ska träna upp lårmusklerna så att de kan parera när knäleden vill flytta på sig (och om det blir för mycket knagglighet på undersidan blir det operation och slipa, men det tänkte jag skippa. :P), och axelmusklerna så att de kan hålla emot. det är bra. :)

och jag var ju med pappa till Sävehofträningen eftersom det var deras läkare jag skulle träffa, och pratade lite med tjejerna och de är väldigt trevliga allihopa. gick ut på promenad och missade att de slutade träna runt halv sex och inte sju som jag trodde. fick snabbt hoppa in i bilen och pappa skjutsade mig och Helleberg till Kungsbacka för att kolla på Aranäsherrarna mot Kärra. knappt bytt två ord med henne förut men hon visade sig vara riktigt urtrevlig och en jättego tjej. fick en kram när matchen var slut när vi skildes åt och jag var jätteglad i hela kroppen när jag vandrade iväg till tåget.


jag är mår fortfarande bra. givande samtal under matchen och det kändes som hon tog mig på allvar och faktiskt trodde på mig när vi diskuterade satsning på handboll och jag sa: "Vänta ett par år så kommer jag." motiverad igen. en tyngd som fallit av axlarna när jag vet vad som är knas med mig. nu kan jag inrikta mig på att göra något åt det istället för att oroa mig. ljuvlig känsla. :)

icke schemalagd skoldag imorgon. jag ska skriva broschyrer, träna och gå på after work på eftermiddagen. tjo. :)

Inga kommentarer: