måndag, april 16, 2007

sjung då era sånger, om det budskap ni ärvde. om glödande passioner, trohet och hopp.

22:19

dagen började med att snuva mig på min vanliga frukost eftersom bananerna var slut. sen fick jag panikbråttom till tåget eftersom jag var tvungen att koka potatis och grönsaker och linser och packa ner träningskläder i sista stund. jag hann dock göra kaffe, men det var skitsamma egentligen, för jag fick så bråttom att det enda jag hann göra med det färdiga kaffet var atta trycka av kaffekokaren och titta längtansfullt på kaffet, innan jag sprang till tåget. suck. på tåget kände jag hur en läskig huvudvärk började dunka bakom pannbenet. so far - ingen bra dag.

kom till skolan för att upptäcka att vi har gästföreläsare från Ghana som ska föreläsa om grönsakerna de använder i Ghana. var säkerligen jätteintressant, om jag nu hade förstått något mer än var femte ord. hon hade ett uttal på sin engelska som gjorde det oerhört svårt att förstå vad hon sa. i 45 minuter, innan första rasten satt jag och försökte förstå vad hon sa och hålla mig vaken. Mikkis löste sudoku, Anna och Manu satt och läste Metro resp. Punkt SE. när pausen kom vände jag mig till Mikkis och frågade: "Tycker du jag är en hemsk människa om jag går hem till farmor och pluggar på vegetabilierhäftet istället?" och Mikkis gäspade mig rätt upp i ansiktet. jag tog det som ett nej. ^^

hemma hos farmor tog dagen snabbt en mycket bättre vänding. jag kom dit, sa hej och gick upp till farmors sovrum, där jag lät min kjol falla ihop i en liten hög, drog resolut av både t-shirt och linne i ett svep, av med strumporna och kröp sen ner i sängen. slockande ganska omgående och sov i en timme. exactly what I needed. vaknade lagom till lunch, huvdvärken borta. ner och äta min linssallad jag gjorde imorse, med efterrätt bestående av vindruvor och kaffe från farmor. ut i solskenet, diskutera handboll med pappa&farfar. när de gick in igen satt jag kvar och läste i häftet om vegetabilier. inom en tidsrymd av ca 10 minuter hade jag dessutom fått av mig både t-shirt och linne, smort in mig med solkräm och slängt upp benen på bordet. kändes bra, kändes helt okej faktiskt. :)

resten av dagen. ja. lite mer skola. träning med bror. jag gjorde mat till min familjikväll, tjocka små piroger med en deg på potatis och för mycket fyllning. jag har sökt ett jobb till och duschat. dagen blev en bra dag. nu ska jag sova. :)

Inga kommentarer: