måndag, december 18, 2006

När vi två blir en.

18:07

Jag känner mig lite lurad på idag. Jag slutade skolan vid två och begav mig mot stationen vid kvart över, efter att ha suttit och ätit chokladtryffeltårta med Anna och Mikki (där Mikki berättade att en av hennes vänner hade uttryckt sig att "Det är som en oral orgasm!" apropå att äta choklad, och jag håller verkligen med.) och hann vid staionen lagom med kvart i tre-bussen. Sen var jag hemma vid halv fyra. Sen åkte mamma och jag till Kållered och handlade ett par solglasögon till mig och diverse andra saker med. Handla solglasögon är banne mig värre än att handla typ.. bikini. Och det är ändå rätt hemskt att stå i ett provrum, blek som man är på vintern och försöka hitta något som sitter på ett bra sätt och förhoppningsvis inte åker av när man dyker (haha. såna bikinis finns det inte.). Solglasögon är en av de saker som faktiskt måste passa, för annars gårt jag bara omkring och tänker att jag ser korkad ut, och vem orkar med det när det finns roligare saker att ha för sig? Nej, just det. Jag lyckades faktiskt hitta ett par till slut, halleluja. (Sen hittade jag en bikini också, fast det vet jag inte, för den ska jag få i julklapp. jag har redan glömt bort den två gånger. :))

Efter den pärsen hamnade vi på Wettergrens och skulle handla pocketböcker så jag skulle ha något att läsa under de två veckor som vi är borta. Vi hittade böcker, det var bra. Hittade en Torey Hayden-bok, visserligen har jag läst alla hennes böcker redan, men riktigt bra böcker man man läsa flera gånger. :) Sen lite ny fantasy jag inte har läst och en annan bok jag inte har en endaste susning om vad det är för något. Verkade skoj. Vi kom i alla fallhem ganska nyss och jag upptäckte att klockan var sex och hela dagen har gått. Jag känner mig lite snuvad, faktiskt. Hallå? Vart tog dagen vägen?

Jag har inte tränat idag, jag låter som jag håller på att hosta upp lungorna. Jag vet minst två människor ger mig rejäla utskällningar när jag gör det, så jag låter bli. Tyvärr har inte min kropp förstått att man ska dra ner energiförbrukningen när man inte får träna, så jag har hypermassa energi som jag inte vet vart jag ska göra av. Igår gick jag för övrigt och la mig klockan halv sju på kvällen. Jag fick i mig endast frukost och en latte på hela dagen. Jättebra, verkligen. Jag har varit vrålhungrig hela dagen. Suck. Ingen tequila på ett tag som sagt. Och jag har kommit på en av alla de fördelar man har med att inte bo hemma. Man kan sitta ensam och miserabel och vara jättebakis och må hur dåligt man vill och framförallt tycka vrålsynd om sig själv och man slipper alla spydiga kommentarer och menande blickar ("Jadu, det är minsann inte det minsta synd om dig, det skulle du tänkt på igår!") Det slapp inte jag igår.

Jag tycker det är lite roande att vissa betyder mer för en än de egentligen tror att de gör. Fråga mig inte riktigt, varför jag bara gör det.

Och idag, idag kände jag en känsla jag inte känt på väldigt länge. Ett litet korn av att kanske, kanske så vill jag bli kär igen. Det är mer än vad som känts på länge. Och det gör mig glad. Jag tror att åka till Kenya blir en slags paus på något sätt. Jag kommer inte att kunna ringa folk, kommer vara hyfsat okontaktbar i två veckor och bara.. ja. Bara vad? Jag vet inte vad riktigt, men det visar sig. Och jag tror det är bra det också.

Inga kommentarer: